Beroepshavo Hilversum groeit uit jasje: landelijke opleidingsprimeur blijkt schot in de roos

Eric Lorier
Hilversum

De dit schooljaar gestarte beroepshavo in Hilversum, de eerste in Nederland, gaat al weer op zoek naar nieuwe huisvesting.

De belangstelling voor de opleiding is zo groot dat nu al duidelijk is dat villa Heideheuvel op het Mediapark in de nabije toekomst te klein wordt.

,,Op basis van de verwachtingen zijn we ons dus al aan het oriënteren op nieuwe huisvesting”, stelt Jeroen Ankersmit, directievoorzitter van het MBO College, waar de beroepshavo onderdeel van is.

De beroepshavo is in augustus gestart met 54 leerlingen die na hun vmbo-opleiding havo-certificaten willen halen, terwijl er toch een beroep op hun praktische vaardigheden wordt gedaan.

De leerlingen krijgen de helft van de tijd les, de resterende tijd werken ze bij een Hilversums bedrijf aan een praktijkproject.

Het gaat hierbij meestal om klussen die te maken hebben met ict, media, ontwerp en creativiteit. Na twee jaar hebben zij een mbo-4-diploma en havo-certificaten.

Jeroen Ankersmit verwacht voor het komend schooljaar ongeveer honderd eerstejaars te verwelkomen. ,,We hebben een flinke wachtlijst, de belangstelling is groot.” De verwachting is dat de school de komende jaren groeit naar 500 leerlingen.

Samenwerking MBO en gemeente

De gemeente Hilversum en het MBO College hebben hun samenwerking deze week bezegeld met een overeenkomst. Streven is om te werken aan meer studentenhuisvesting en stageplekken voor de MBO-studenten in Hilversum.

Ook is het idee dat de gemeente de studenten vaker gaat inzetten bij projecten. Acherliggende gedachte is dat Hilversum de vruchten kan plukken van de kennis en kunde van de studenten, en dat de studenten in Hilversum ook buiten de schoolbanken gaan leren en ervaring opdoen. De samenwerking geldt in elk geval voor vier jaar.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.