Geldautomaat in Bussum opengebroken [update]

© Caspar Huurdeman
© Caspar Huurdeman
© Caspar Huurdeman
1/3
Bussum

Een geldautomaat aan de Brediusweg in Bussum is in de nacht van zondag op maandag opengebroken. Twee weken geleden werd geprobeerd om dezelfde automaat op te blazen.

Even na half vier kwam er bij de meldkamer een melding binnen over een mogelijke plofkraak. ,,Als er sprake is van een plofkraak, wordt de omgeving automatisch ruim afgezet vanwege mogelijke explosieven”, legt een politiewoordvoerster uit.

Een explosievenverkenner werd ingezet, maar al snel bleek dat er geen explosieven aanwezig waren. Wel was de automaat beschadigd.

Onderzoek

Getuigen zagen volgens de woordvoerster twee personen weglopen, maar daarover is verder nog niets bekend. De recherche doet onderzoek en zoekt getuigen.

In het onderzoek wordt ook het incident van twee weken geleden meegenomen. Toen werd geprobeerd om dezelfde automaat op te blazen. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) kwam toen ter plaatse. ,,Nu is nog niet te zeggen of er een verband is.”

© Caspar Huurdeman

Lees ook: Explosieven Opruimings Dienst onderzoekt geldautomaat in Bussum

Brediusweg

De Brediusweg was deze keer voor ruim anderhalf uur afgesloten voor al het verkeer. Om kwart voor zes werd deze afzetting opgeheven, maar het politieonderzoek ging door.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.