’Thuissyndroom’ houdt aan bij Zuidvogels na verlies tegen Zwaluwen ’30

© Archieffoto Theo Groot

Eerste klasse zaterdag

Zuidvogels heeft de zege op FC Breukelen van vorige week geen passend vervolg weten te geven. Zaterdagmiddag ging de formatie van Juan Fernandez Coto voor eigen publiek met 1-3 onderuit tegen Zwaluwen ’30 uit Hoorn.

Het betekende alweer de zevende thuisnederlaag van het seizoen in de competitie. Zuidvogels begon sterk aan de wedstrijd en kreeg via Ivo de Heus (vrije trap) en Jermain Heldoorn (volley) al snel enkele serieuze mogelijkheden om de score te openen. Pieter Koopman deed dat na een klein half uur spelen alsnog, maar de vreugde was van korte duur. Nog voor rust boog Zwaluwen de achterstand om in een voorsprong.

In de tweede helft ging Zuidvogels op jacht naar de gelijkmaker, maar de thuisploeg ging slordig om met de gecreëerde kansen. Zwaluwen bleef op de been en gooide het duel een kwartier voor tijd definitief in het slot door Zuidvogels-doelman Danny Versteegt voor de derde keer te passeren. Door de negende competitienederlaag van het seizoen zakte Zuidvogels naar de twaalfde plek op de ranglijst.

Meer nieuws uit Sport Regionaal