Pover TOV laat uitgelezen mogelijkheid liggen tegen Lopik

Aanvoerder Erik Kool.© Foto Sjaak Hoogendoorn

Matthijs de Kruijff
Tweede klasse zaterdag

TOV heeft de belangrijke zege op Benschop geen passend vervolg weten te geven. De equipe van Henk van Zoeren ging zaterdagmiddag op bezoek bij directe concurrent Lopik met 2-0 onderuit en zakte daardoor naar de voorlaatste stek op de ranglijst.

,,Het was gewoon slecht”, baalde aanvoerder Erik Kool. ,,Met name de eerste helft was heel pover.” Dat hebben de Baarnaars geweten ook, want al na drie minuten keken zij tegen een 1-0-achterstand aan. Daar bleef het lange tijd bij, want ook Lopik speelde niet bepaald de sterren van de hemel. TOV haalde, ondanks het belabberde spel, de rust met een minimale achterstand.

Dat bood perspectief voor de tweede helft en dus probeerden de bezoekers na de theepauze meer druk op de defensie van Lopik te krijgen. Dat lukte echter maar mondjesmaat, waardoor de thuisploeg relatief eenvoudig op de been bleef. In de slotminuut resulteerde een vrije trap in de beslissende 2-0, waardoor TOV met lege handen huiswaarts keerde.

,,In de tweede helft was ons spel ietsjes beter, maar we hebben gewoon geen vuist kunnen maken”, vond Kool. ,,We hebben simpelweg te weinig gebracht om aanspraak te maken op een resultaat. Zonde, want het was een uitgelezen mogelijkheid om een goede stap te zetten in de richting van handhaving.” TOV heeft een pittig programma voor de boeg en dus weet Kool dat het anders en vooral beter moet. ,,Er moet de resterende wedstrijden uit een ander vaatje getapt worden om onze doelstelling te kunnen bereiken, dat was wel duidelijk”, besloot de captain.

Meer nieuws uit Sport Regionaal