Vierde klasse zaterdag: BVV ’31 kan geen team op de been krijgen, Eemboys blijft op koers

Spelers van Eemboys vieren een treffer.© Archieffoto

Vierde klasse zaterdag

Bij Baarn hadden ze zich optimaal opgeladen voor de uitwedstrijd tegen BVV ’31. Sinds vorige week is de hoop toegenomen bij de Baarnaars, omdat ’t Gooi - koploper in 4F - voor het eerst deze competitie punten verspeelde.

Omdat de Hilversummers vrijaf hadden, was het voor de ploeg van Tom Gesgarz de uitgelezen mogelijkheid om dichterbij te komen en de druk op te voeren. Die mogelijkheid vond echter geen doorgang, omdat de Blaricummers geen elftal op de been konden krijgen en zich zaterdagochtend genoodzaakt zagen niet op te komen. ,,Ik had nog de hoop dat er intern wat geregeld kon worden”, aldus BVV-trainer Bart Vos. ,,Zelf had ik maar acht man, dat kan toch niet? Meerdere teams wilden niet meewerken om spelers door te schuiven, omdat het allemaal vriendenteams zijn. Dus hebben we besloten om niet te spelen en daar baal ik enorm van. Een eerste elftal hoort altijd te spelen, ten koste van alles. De club denkt daar anders over en dat is jammer.’’

Vos kan daarbij ook nog eens rekenen op drie punten in mindering voor zijn ploeg.

Bij Baarn baalde ze ook van de gang van zaken. ,,Maar ik neem hun trainer niks kwalijk, die heeft er alles aan gedaan’’, meldde Gesgarz. ,,Wij stonden al klaar om af te reizen, maar ik kreeg een berichtje van Bart. Het is alleen gek dat we die wedstrijd nu moeten spelen wanneer het BVV uitkomt.”

Bij Eemboys is het, net als bij zoveel vierdeklassers, ook elke week weer een hele puzzel om genoeg namen op papier te krijgen. Laat staan om voldoende kwaliteit op het veld te hebben staan. Toch laten de Baarnaars met regelmaat zien daarin te slagen. Het ’puzzelen’ lijkt trainer René Ribberink dan ook goed af te gaan, want met zijn ploeg is Eemboys wonderwel zelfs verwikkeld in een nacompetitiestrijd. Tegen het nog altijd puntloze ASV ’65 werd de verwachtte gemakkelijke middag bewaarheid: 0-5. Ribberink: ,,We komen steeds dichter bij plek drie door alweer de vijfde winst op rij. Voorlopig staan we er dus goed bij en ik vind het mooi dat we nog op twee fronten meedoen. Zowel in de tweede periode als in de strijd om de derde plek, die waarschijnlijk ook nacompetitie betekent.”

Roy van den Meiracker (2), Nick Stroombergen, Jeffry Verhagen en Sam de Geijter scoorden.

BZC ’13 draait sinds de winterstop uitstekend en de Hilversummer zullen zichzelf ook wel even in de armen hebben geknepen toen ze zagen dat ze zelfs meededen om een periodetitel. De wedstrijd tegen concurrent KVVA kon daarvoor wel eens cruciaal zijn en bepalen of de ploeg van Henk Puijk daadwerkelijk voor een stunt zou kunnen zorgen. De wedstrijd liep voor de bezoekers echter uit op een fiasco. De thuisploeg was veel te sterk: 4-0. Pu,,Natuurlijk, het is geweldig hoe we er voor staan. Toch denk je nu even: er had meer ingezeten. Als het even iets minder is bij ons dan worden we ook meteen weggespeeld”, zei Puijk.

Voor de winterstop had OSO een kleine opleving en behaalde het wat leuke resultaten, maar de laatste weken is de klad er weer behoorlijk in gekomen en pakt de ploeg van Ronald van der Sluis weinig punten. Op eigen veld ging het tegen subtopper Cobu Boys wederom mis. De bezoekers waren een flink maatje te groot: 0-6. ,,Het was gewoon slecht. We moeten werken en knokken en als we dat niet doen, dan blijft er weinig van ons over. Het is een tijdje goed gegaan, rondom de winterstop.’’ Lachend: ,,Misschien komen ze nu weer te veel op de training.’’

In 4E behaalde FC Weesp een puntje op bezoek bij middenmoter SV Ouderkerk: 2-2. De Weespers zijn de laatste jaren gewend om mee te strijden om de prijzen, maar dit jaar moeten ze pas op de plaats maken en zit er niks anders voor ze op dan het seizoen uit te zingen. Alexander Fransen en Sasja Fransen scoorden.

Meer nieuws uit Sport Regionaal