Versluis wil niet te hard juichen na fraaie overwinning van Loosdrecht

Roy Versluis.© Archieffoto Studio Kastermans / Leon Dakkus

Tweede klasse zaterdag

Het Loosdrecht van Roy Versluis boekte een klinkende 0-3-overwinning op JSV Nieuwegein. Toch weigerde de oefenmeester dat van de daken te schreeuwen.

,,We moeten nu niet te hard gaan juichen, want we hebben wel vaker een potje gewonnen”, begon Versluis. ,,Het is nu zaak om een keer een serie neer te zetten. Twee keer op rij winnen, laten we daar eens mee beginnen.”

Zaterdagmiddag werd in Nieuwegein in ieder geval alvast de basis gelegd voor die eventuele serie. Het dit seizoen zo wisselvallige Loosdrecht gaf JSV geen schijn van kans. Jordy Stins opende binnen het kwartier de score met een fraaie pegel van afstand. ,,Dat was een lekker begin, maar we hadden er wel wat meer mogen maken”, vond Versluis. De bevrijdende 0-2 viel immers pas halverwege de tweede helft toen Jamal Hofwijks de bal tegen de touwen werkte. In de blessuretijd verzorgde Stanley Mailoa het slotakkoord. ,,We hebben het als collectief echt heel goed gedaan. Nu moeten we doorpakken”, besloot Versluis.

BFC

Na twee remises en een nederlaag weet BFC weer wat winnen is. De formatie van Karel Knaap rekende op eigen veld af met hekkensluiter Odysseus ’91: 2-0.

Knaap was duidelijk opgelucht. ,,Het was een kwestie van aanhaken bij de middenmoot of afzakken naar de onderste regionen. Er stond dan ook veel spanning op het duel. Het was geen goede, maar wel een interessante wedstrijd.”

Dankzij treffers van Tim Vrakking en Joeri Ebbelaar stond de eindstand vlak voor rust al op het scorebord. In de tweede helft verzuimde Bussumse club verder uit te lopen. ,,Daardoor bleef het tot het laatste fluitsignaal spannend, maar het is goed afgelopen.’’ De trainer is blij dat zijn ploeg nu een weekje vrij heeft. ,,We kunnen even tot rust komen en hebben tijd voor andere dingen. Ik heb tegen de jongens gezegd dat ze hun schoonmoeders maar eens flink moeten verwennen.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal