Zaalvoetballers Weesp maken zich op voor nacompetitie

Matthijs de Kruijff
Zaalvoetbal

Dankzij een 3-8-overwinning op Ziekenhuis Amstelveen/Borstpoli kan de nacompetitie FC Weesp niet meer ontgaan. De promovendus houdt zodoende uitzicht op promotie naar de topklasse.

,,We zijn erg tevreden met ons eerste seizoen in de hoofdklasse”, zei captain Remi Lok na de winstpartij in Amstelveen. FC Weesp had opvallend weinig moeite met de thuisploeg en kwam geen moment in de problemen. Jasper Spanjerberg (2), Rick van der Burg (2), Bart Tijnagel (2), Niels Irik en Dirk-Jan Aalst verzorgden de doelpuntenproductie.

1461 Soest kwam in eigen zaal niet verder dan een 4-4-gelijkspel tegen FC Golden Stars 2. De formatie van coach Muhammed Kucuk, die zelf ook in actie kwam, liet de bezoekers in de allerlaatste minuut nog langszij komen. Yassine Asag-Gau, Samir Majait, Jorney Kappenberg en Ali Coban scoorden namens 1461 Soest.

Adelaars kwam op bezoek bij ZVVN ’77 liefst zes keer tot scoren, maar een overwinning leverde het niet op: 6-6. De formatie van Paul Nagtegaal keek al snel tegen een 2-0-achterstand aan, maar herpakte zich knap. Oscar van der Horst (2), David van der Horst (2), Garrett Jones en Irving Liesdek namen de doelpunten van Adelaars voor hun rekening.

In de reguliere competitie van de hoofdklasse B staan nog twee speelrondes op het programma.

Meer nieuws uit Sport Regionaal