Korfballers Huizen ondanks knappe overwinning op DSO nog niet veilig

© Archieffoto Studio Kastermans / Ben den Ouden

Pim Lemmers
Korfbal

,,Ik ben in een uur tijd tien jaar ouder geworden’’, grapte Hendrik Jongerden, coach van derdeklasser Huizen, zaterdag na afloop van de 17-16 zege op DSO. ,,Dit was slecht voor mijn hart.”

Ondanks de knappe winst is Huizen nog altijd niet zeker van handhaving. Zaterdag treft het hekkensluiter Triaz. ,,Ik heb nog altijd alle vertrouwen in een goede afloop”, claimt Jongerden.

Halverwege leidde zijn ploeg met 8-7. De Alkmaarders beschikten evenwel over veerkracht en poetsten tot driemaal toe een ruimere achterstand weg. Met een fraaie doorloopbal bezorgde Joyce Westland Huizen echter alsnog de volle winst. Topscorers waren Jelmer Rebel, Pim van Haaren en Westland, met allen drie treffers.

’Trieste vertoning’

In de overgangsklasse C verloor Tweemaal Zes met 24-20 bij het al gedegradeerde HKV/Ons Eibernest. ,,Een trieste vertoning”, vond Arjen van Ginkel. Aanvankelijk was er geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg uit Maartensdijk, getuige de 1-4 tussenstand. Daarna kwam HKV/Ons Eibernest sterk terug: 5-5. Bij rust leidde de Haagse ploeg zelfs met 11-9. Na rust wisselde Van Ginkel flink, maar hij moest toch lijdzaam toezien dat hij het tij niet meer kon keren. Milenka Meering was met vijf doelpunten topscorer. Bij de mannen scoorde Randy Bruijntjes viermaal.

Meer nieuws uit Sport Regionaal