Volleyballers van Huizen hebben het kampioenschap in de tweede divisie nu in eigen hand

De mannen van Huizen profiteerden optimaal van het verlies van concurrent NVC en namen de koppositie in de tweede divisie over.© Archieffoto

Mart Spierdijk
Volleybal

De mannen van Huizen hebben zaterdag uitstekende zaken gedaan in de strijd om de titel in de tweede divisie. De ploeg van Albert Cristina versloeg Vives met 1-3 en doordat koploper NVC verloor bij Utrecht, namen de Huizers de koppositie over.

,,Wij wisten voor de wedstrijd al dat NVC verloren had. We hebben het als staf wel expres een beetje voor ons gehouden. We wilden echt dat de focus op onze eigen wedstrijd en ons eigen spel bleef liggen’’, aldus Cristina.

Dat Huizen met het vizier op scherp begon, was de eerste set duidelijk te zien. De thuisploeg gaf niks weg en liet Vives volledig kansloos: 25-11.

Of het kwam doordat het in de zaal op een zeker moment toch duidelijk werd dat de concurrent had verloren, vond de oefenmeester lastig te zeggen, maar met die gedachte in het hoofd ging Huizen ineens wel een stuk moeizamer spelen.

,,Het lukte even niet meer en we moesten er harder voor werken. Gelukkig hebben we dat wel gedaan. Daarom hebben we de derde en vierde set vrij zakelijk naar ons toe weten te trekken. Daar ben ik erg tevreden over.’’

Met nog twee wedstrijden te gaan, is het verschil met NVC nu één punt. ,,We moeten ons nu niet gek laten maken en gewoon hetzelfde blijven doen. Nu moet je laten zien hoe sterk je bent’’, besloot Cristina.

De vrouwen van Huizen verloren zaterdag in de topdivisie met 1-3 van Orion Doetinchem.

In de eerste divisie wonnen de mannen van Sovoco relatief eenvoudig van Sneek. De ploeg van Brad Taylor was met 3-1 te sterk voor de Friezen.

Meer nieuws uit Sport Regionaal