Hockey: late goal redt mannen Laren, degradatiespook achtervolgt ’t Spanderbos

Laren had het erg lastig tegen Schaerweij, maar won uiteindelijk wel.© Archieffoto

Stijn Keuris
Hockey

Promotieklasser Laren had het lastig tegen Schaerweij, maar vak voor tijd zorgde Tim Bakker toch nog voor drie punten.

Volgens een realistische Nanco Jansonius was het voor hetzelfde geld anders gelopen. Sterker nog, hij dacht even dat het nog fout zou gaan voor zijn ploeg. Toen Schaerweijde na twee gele kaarten met negen man kwam te staan, was Laren nauwelijks beter. ,,Het leek wel alsof zij twee man meer hadden. Toen dacht ik dat we het niet zouden gaan redden. Zij kregen niet veel later twee man terug, mijn angst was dat ze over ons heen zouden walsen.” Maar toen Schaerweijde weer met elf man stond, was de orde hersteld. ,,Het kon twee kanten op, voor ons viel het deze keer goed.”

In de overgangsklasse A speelde Gooische een rommelige wedstrijd tegen Leonidas. Het duel kreeg ook de uitslag die je daarbij mocht verwachten: 5-4. Helaas voor Gooische was dit in het voordeel van de Rotterdammers. Coach Robbert Paul Aalbregt vond het een vreselijk duel. ,,Ik zeg het niet vaak, maar de scheidsrechters waren ook niet in vorm. Er werd zo veel gefloten. Er was niet tegenop te spelen. Daarbij was het veld erg slecht, niemand kon de bal gelijk aannemen. We hebben wel hard gewerkt vandaag, maar technisch was het heel mager.”

Competitiegenoot Naarden heeft het zwaar na de winterstop. De eerste twee wedstrijden werden verloren en ook tegen Breda ging het mis: 3-2. Toch stond coach Vincent van de Peppel met een ander gevoel langs de kant. ,,We hebben goed met elkaar gepraat deze week en een sterke voorbereiding gehad. En we hebben het ook echt wel opgepakt, het spel was in orde. Dit is alleen geen jurysport. Ik denk dat we anders een mooi cijfer hadden gekregen vandaag.” Omdat het in de overgangsklasse zo dicht bij elkaar zit, staat Naarden ineens in de gevarenzone. ,,Maar daar maak ik me niet druk om. Twee keer winnen en we doen weer bovenin mee.”

In de overgangsklasse B deed Huizen goede zaken door met 3-0 van Upward te winnen. Frithjof de Jong zette de thuisploeg op 1-0. Vervolgens duurde het tot de 67e minuut voor de tweede goal viel, gemaakt door Pepin Fecken. Opnieuw De Jong maakte het feest compleet.

Eersteklasser ’t Spandersbosch kende een zware middag. Directe concurrent Amstelveen won met 3-1, waardoor de ploeg van Bas van Stekelenburg afgezakt is naar de laatste plaats. ,,Het degradatiespook is er”, zuchtte de trainer, die Tycho Moojen nog wel voor de 0-1 zag zorgen. ,,Maar zo gaat het de hele tijd bij ons: als we voor komen, zakken we in. Het lijkt wel alsof we bang zijn om te winnen, we worden laf.’’

Volgens de coach is dat een mentale kwestie. ,,Want we zijn zelden de onderliggende ploeg. Het moet anders, maar dat is niet gemakkelijk. Gelukkig hebben we nog even.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal