Ritmische gymnastes GTVH pakken brons

© Archieffoto Studio Kastermans / Ben den Ouden

Miranda Pos
Ritmische gymnastiek

Bij de eerste plaatsingswedstrijden voor groepen in de eerste divisie, afgelopen zaterdag in Dordrecht, heeft de juniorengroep van GTVH brons behaald op het onderdeel lint.

Fraai om naar te kijken, maar wel erg lastig, wanneer je met vijf gymnastes tegelijk moet samenwerken en gooien. Een uitdaging die veel groepen dan ook niet aandurfden. Er waren nog wat ’schoonheidsfoutjes’ te vinden, maar al met al was het een sterk begin van het seizoen.

De hoepeloefening ging eigenlijk beter, maar werd wat laag beoordeeld door de jury, waardoor een vijfde plaats het maximale bleek.

Ook de seniorengroep van de Hilversummers verscheen aan de start. Bij een groepsoefening sta je met vijf gymnastes tegelijk in het veld. Een fout zorgt dan ook regelmatig voor een soort domino-effect. Dit was in beide oefeningen - bal en hoepel - het geval. Omdat de groep wel mooi samenwerkte en de oefeningen een hoge moeilijkheidsgraad hadden, werden toch nog een respectievelijk een vijfde en zesde plaats behaald. Een goede uitgangspositie voor het NK, in juni in Ahoy.

De drie benjamins deden een oefening zonder materiaal. Ze komen alle drie individueel uit in de tweede divisie, maar het leek hun trainsters een goede opstap om ze in dit niveau in te schrijven als trio. In een sterk deelnemersveld werden zij uiteindelijk keurig zesde.

Meer nieuws uit Sport Regionaal