Monsterscores voor ’s-Graveland en AW

’s-Graveland in duel met Sporting Almere.© Archieffoto Studio Kastermans

Vierde klasse zondag

’s-Graveland denderde zondag met maar liefst 9-1 over Domstad Majella heen.

Het zag er aanvankelijk niet naar uit dat de thuisploeg zo ruim zou winnen. Domstad kwam namelijk al snel op voorsprong vanuit een vrije trap. ’s-Graveland rechtte echter de rug. Ramon Bouwman maakte gelijk en dankzij een hattrick van Daan Verdam stond het binnen een half uur alweer 4-1.

Nooit eerder miste Roland Haselager een penalty, maar tegen Domstad kende hij een primeur. Direct na de pauze revancheerde hij zich. Jimmy Reijnders viel na rust in en maakte de laatste vier doelpunten. ,,Eigenlijk hadden we de tiende ook nog moeten maken”, vond trainer Ronald Heerschop. Met de meeste gespeelde wedstrijden staat zijn ploeg nu vierde. ,,Met zulk spel hadden we meer punten kunnen halen. Maar ja, dat zeggen meer trainers natuurlijk.”

Ook Allen Weerbaar haalde thuis flink uit tegen Sporting Almere: 7-0. Bij rust stond het 2-0 voor de Bussumers, via Mustafa Aksit en Mustafa Aydin. Na de thee verzilverde Aksit een buitenkansje en daarna ging het snel. Ferhat Ayranci maakte de vierde en vijfde treffer, Aydin maakte daarna ook zijn tweede, waarna Ayranci zijn hattrick voltooide en de eindstand op 7-0 bepaalde. ,,Echt ongelooflijk”, noemde elftalleider Hasan Cecen de monsterzege. ,,De laatste weken hadden we moeite met de kansen afmaken, vandaag viel alles op zijn plaats.”

In de strijd tegen degradatie zijn dit welkome punten voor AW, dat zo de aansluiting met de concurrentie behoudt. ,,Hopelijk kunnen we dit gevoel meenemen, maar het zegt nog niks over de afloop van het seizoen.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal