Gooische houdt koploper op 1-1

© Archieffoto Studio Kastermans

Stijn Keuris
Hockey

Niemand wil het direct uitspreken, maar stiekem kijkt men bij de vrouwen van Gooische steeds vaker naar de ranglijst. De ploeg doet uitstekend mee in de overgangsklasse B.

Het gat naar de tweede positie, die recht geeft op play-offs, is maar vier punten. En dat er niet werd verloren van Leonidas geeft de burger moed. De ploeg uit Rotterdam is dit seizoen veel te sterk voor de concurrentie en heeft negen punten meer dan de eerste achtervolger.

Gooische startte sterk in het uitduel en kwam via Cunera de Beaufort op voorsprong. Daarna kon het beide kanten op. Leonidas zette aan voor de gelijkmaker, Gooische loerde op de counter. Uiteindelijk werd het 1-1. ,,Een leuke en goede wedstrijd”, vatte coach Dave Smolenaars samen. ,,We hebben ze goed kunnen bijbenen. Natuurlijk waren er fases waarin zij sterker waren. Maar ik heb aan beide kanten veel kansen gezien.”

Naarden

Competitiegenoot Naarden heeft een wonder nodig om dit jaar niet te degraderen. Dat weet coach Axel Wessels ook en hij probeert het vooral week voor week te bekijken. Het gelijkspel tegen Rood-Wit werd dan ook als een overwinning gevierd, ook al schiet Naarden er op de ranglijst weinig mee op.

,,In de eerste wedstrijd die we tegen ze speelden verloren we met 0-3”, zegt hij. ,,Als we in de tweede seizoenshelft meer punten pakken dan in de eerste, hebben we het goed gedaan.” Toch wil Wessels zich nog niet neerleggen bij degradatie. ,,We moeten reëel zijn, maar we gaan natuurlijk niet opgeven. Je weet nooit hoe een koe een haas vangt.’’

Bij Naarden deden drie speelsters uit de A mee. ,,Ze hebben het heel goed gedaan. Het past bij ons doel: lekker bouwen. Als we genoeg punten pakken en er toch in blijven is het hartstikke goed natuurlijk. Maar anders hebben we volgend jaar ook een mooi team voor de eerste klasse.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal