Vrouwenvoetbal: Weer fitte Neef wijst SDO met hattrick de weg

Vrouwenvoetbal

Met de van een blessure teruggekeerde Jennifer Neef weer in de spits boekten de vrouwen van SDO zondag, na een flitsende start, een eclatante 5-0 overwinning op het stugge DVC ’26.

Waar het de laatste weken op dat gebied maar niet wilde vlotten, hadden de Bussumsen zondag eindelijk het vizier weer eens op scherp. Al na twee minuten was het raak, en niet geheel toevallig via Neef, die een fraaie voorzet van Demi Hemelaar hard binnen kopte. DVC, waarvan in Didam nog werd verloren, werd de eerst twintig minuten van het kastje naar de muur gestuurd en kreeg na een sterke rush van Hemelaar bovendien ook nog eens de 2-0 om de oren.

Daarmee was de koek nog niet op, want tien minuten voor rust was het wederom Neef die met een uiterst fraaie lob voor de 3-0 zorgde.

Na de thee probeerden de gasten wel wat terug te doen, maar SDO had ook in verdedigend opzicht de zaakjes goed voor elkaar. Sterker, via (wie anders dan) Neef en Silvia Woudberg liepen de bezoekers zelfs uit naar een ruime 5-0 overwinning.

’t Gooi kon de knappe zege op SSS (2-0) van vorige week geen passend vervolg geven. Op bezoek bij Wartburgia werd zaterdag met 3-2 verloren. De Hilversumsen kwamen een angstige beginfase, waarin ze door zwak verdedigen op een 3-0 achterstand kwamen, niet meer te boven. Britt Kettenburg zorgde middels een zuiver ingeschoten penalty nog wel voor een iets draaglijkere ruststand, waarna Julia Hofman in de tweede helft de hoop deed terugkeren. Verder liet de thuisploeg het echter niet komen, al kreeg Emma van der Laan vijf minuten voor tijd nog wel een kans op de gelijkmaker.

Meer nieuws uit Sport Regionaal