DAB wil via motie Blaricums kermisfeest redden

DAB wil via motie Blaricums kermisfeest redden
Kermisfeest bij d’Oude Tak.
© STUDIO KASTERMANS / LEON DAKKUS
Blaricum

De burgemeester van Blaricum moet op heel korte termijn opnieuw met de Blaricumse horeca om tafel. In aanwezigheid van vertegenwoordigers van alle raadsfracties moet daar inhoudelijk worden gesproken over het plan dat Het Vitus, d'Ouwe Tak en Moeke Spijkstra hebben gemaakt voor een veilig verloop van de Blaricumse kermis.

Dat wil de fractie van Democratisch Alternatief Blaricum (DAB) dinsdagavond tijdens de maandelijkse vergadering van de gemeenteraad afdwingen via een motie. ,,Dat horecaplan hebben deze ondernemers nota bene in opdracht van de gemeente geschreven", aldus DAB-raadslid Ramona Beemsterboer. ,,Maar bij het rondetafelgesprek eerder deze maand bleek dat een inhoudelijk gesprek erover nog niet heeft plaatsgevonden.’’

Er is wel een gesprek geweest, maar volgens de ondernemers liet de burgemeester hen daar, nog voordat het plan was besproken, weten dat zij buitenactiviteiten tijdens de zaterdag- en zondagavond van de kermis zou verbieden. De horeca, die op eigen kosten twaalf man beveiliging op de straten tussen hun etablissementen wilde laten patrouilleren, voelen zich daardoor ernstig benadeeld.

DAB zegt er vertrouwen in te hebben dat zo’n nieuw gesprek zal leiden tot een gezamenlijke oplossing. Daarna moet de vergunningverlening versneld plaatsvinden zodat de horeca tijdig alle voorbereidingen kan treffen. ,,Dit alles om ervoor te zorgen dat de Blaricumse kermis hét feest van het jaar blijft’’, aldus Beemsterboer.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Keuze van de redactie