SDO wint zonder al te veel problemen

© Archieffoto Studio Kastermans / Leon Dakkus

Hoofdklasse zondag

SDO houdt de druk er vol op bij Hoogeveen. De Bussumers wonnen betrekkelijk eenvoudig van De Bataven met 0-2.

Het eerste duel tussen beide ploegen eindigde nog in een doelpuntenfestijn. Op eigen veld wist SDO er zeven te maken, terwijl de bezoekers met drie treffers ook een aardige duit in het zakje deden. Die overwinning leverde SDO destijds de koppositie op, de plek waar ze nu ook alweer een aantal weken bivakkeren. In Gendt liep het niet zo’n vaart, mede door het erbarmelijk slechte veld. ,,Aan de bal kwamen we er in de eerste helft helemaal niet aan toe om te voetballen. Onze eerste kans was pas vijf minuten voor rust, dat zegt genoeg”, wilde trainer Koen Janssen het eerste bedrijf op papier afdoen.

Na de thee koos SDO voor een andere speelwijze. Die keuze pakte goed uit voor de Bussumers, want in tien minuten tijd maakte SDO er twee. Eerst was Marlon Amankwah bij de tweede paal het eindstation van een mooie aanval. Niet veel later hielp De Bataven de bezoekers in het zadel, doordat een corner van Theo Visser in het eigen doel werd gekopt. ,,Daarna hebben wij verzuimd om de score verder op te voeren. Het doelsaldo kan nog best een rol gaan spelen in het verdere verloop van de competitie, maar we wisten een aantal kansen niet te verzilveren.” In de slotfase moest SDO het duel met tien man uitspelen, omdat Niels Irik na een schop het veld geblesseerd moest verlaten. SDO had echter al drie keer gewisseld. In gevaar kwam de koploper geen moment.

Volgende week speelt SDO in de beker tegen DHSC uit Utrecht, maar een week later wacht Alcides in Bussum. ,,Die wedstrijd moeten wij winnen met het oog op het duel van een week later tegen Hoogeveen”, weet Janssen. De Noorderlingen staan er qua verliespunten beter voor en een klap kan dan een daalder waard worden voor SDO. ,,De competitie zal daar zeker niet beslist worden, maar we willen wel heel graag winnen. Vooralsnog is het een heel goed seizoen voor ons met misschien een heel fijn einde. Wij moeten er zo lang mogelijk van genieten”, besluit de coach van de zondaghoofdklasser.

Meer nieuws uit Sport Regionaal