Rugbyers van ’t Gooi blijven in het spoor van koploper Hilversum na eenvoudige zege op The Dukes

De rugbyers van ’t Gooi hadden zaterdagmiddag in Den Bosch geen kind aan The Dukes.© Archieffoto

Piet van den Deijssel
Rugby

In de kampioenspoule van de ereklasse blijft ’t Gooi in het spoor van koploper Hilversum. De regerend landskampioen had geen kind aan The Dukes: 21-43.

De Naardense ploeg kende zaterdag in Den Bosch een vliegende start. Binnen vijf minuten stond er een 0-12 voorsprong op het scorebord. Een rare bounce ball zorgde er echter voor dat de thuisploeg terug in de wedstrijd kwam, ondanks dat bezoekers veel beter waren.

’t Gooi speelde na de interlandbreak overigens nog zonder zijn internationals. Alleen Hugo Langelaan deed in de eerste rij mee. De captain liep voor rust tegen een gele kaart aan. Desondanks ging zijn ploeg met een voorsprong rusten: 7-19.

In het tweede bedrijf golfde het spel op en neer. In overtal wisten The Dukes nu wel twee keer te scoren, maar ’t Gooi had zijn antwoord klaar en scoorde dankzij zeven try’s bovendien een bonuspunt.

Vanwege het jeugd-EK dat Jong Oranje volgende week speelt in Portugal kwam Hilversum afgelopen donderdag al in actie. De ploeg van Marcus Holden had in Den Haag weinig te duchten van het als gastheer fungerende HRC: 5-35.

Met nog vier duels te gaan, blijven de Hilversummers lijstaanvoerder, op de voet gevolgd door ’t Gooi. Ook het Leidse DIOK, dat aanstaande zaterdag Hilversum ontvangt, is nog kansrijk voor het halen van de finale om het landskampioenschap.

Meer nieuws uit Sport Regionaal