Apotheker blijkt een bendelid en stal medicijnen en erectiepillen uit Baarnse apotheek

Jurgen Swart
Baarn

De 44-jarige apotheker Faghr A. heeft in een apotheek in Baarn medicijnen gestolen en die pillen doorverkocht. Dat stelde het Openbaar Ministerie in Utrecht donderdag. Bovendien is de apotheker volgens het OM lid van een bende die in drugs handelt. Ook twee broers van de apotheker maken deel uit van die criminele organisatie.

Faghr A. werkte bij een apotheek met vestigingen in Baarn, Amersfoort, Zeewolde en Utrecht. Erectiepillen en pijnstillers nam de apotheker mee om verder te verkopen. Hij wordt beschuldigd van verduistering van deze medicijnen.

Eetcafé

De bende werd twee jaar geleden opgerold na een inval in een restaurant in Utrecht. Het OM vervolgt in totaal zeven verdachten onder wie ook de 69-jarige vader van de drie broers. De familie runde het restaurant dat door de burgemeester is gesloten. Dit eetcafé in de wijk Lombok was een dekmantel voor hasjhandel, volgens het OM.

De rechtbank had drie dagen vrijgemaakt om de zitting inhoudelijk te behandelen. Maar een belangrijke getuige kon niet op tijd worden opgespoord. Die man is mogelijk in Marokko hoewel hij volgens de overheid uit dat land is vertrokken. Justitie gaat verder op zoek naar deze getuige. Daarnaast hebben de advocaten en de verdachten veel aanmerkingen op de vertalingen van de afgeluisterde gesprekken. De rechtbank bepaalde dat een paar gesprekken opnieuw vertaald worden.

De inhoudelijke behandeling tegen alle verdachten is nu in september.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.