Extra beveiliging op Schiphol, Mediapark, Binnenhof, politie op NS-stations extra alert

© Foto: Caspar Huurdeman Fotografie

© Foto: ANP

© Foto: ANP

1 / 3
Amsterdam

Naar aanleiding van de schietpartij in Utrecht zijn de veiligheidsmaatregelen op luchthaven Schiphol en op het Mediapark in Hilversum verscherpt.

De marechaussee heeft maandag ,,verhoogde waakzaamheid’' op Schiphol. ,,We zijn nog alerter. Dat houdt in dat er zichtbare en onzichtbare maatregelen zijn. Zichtbaar kan betekenen dat je meer mensen op de terminal rond ziet lopen. Over bewapening van die mensen doen we geen uitspraken’’, aldus een woordvoerder van de defensietak, die gaat over de veiligheid van plekken als Schiphol. Ook op het Binnenhof is de marechaussee paraat.

Zie ook: Geen paniek op Schiphol na aanslag

Op het Mediapark staat de politie bij de ingangen.

In Baarn en Soest is de politie op het NS-station opvallend aanwezig. Extra politie-aanwezigheid ook op Station Leiden cs.

© Foto: Caspar Huurdeman Fotografie

Alle politiebureaus in Nederland zijn extra beveiligd naar aanleiding van de schietpartij in Utrecht. De politie meldt dat in de publieksruimten van de bureaus bewapende politieagenten aanwezig zijn.

Alle politiemensen in de publieksruimten dragen zware vesten. Dat geldt ook voor de agenten die op strategische posities zijn ingezet.

De politie in Amsterdam is extra alert naar aanleiding van de schietpartij op het 24 Oktoberplein in Utrecht. ,,We houden nauw contact met onze collega's in Utrecht'', aldus een woordvoerder.Een zegsman van burgemeester Femke Halsema zegt dat de politie vooral ,,op de logische plekken'' in de hoofdstad extra waakzaam is. Over concrete veiligheidsmaatregelen worden geen uitspraken gedaan.

Ook een samenwerkingsverband van Amsterdamse moskeeën, Moskee Alert, heeft via Whatsapp opgeroepen tot grote alertheid. Dat laat hoofdimam Yassin Elforkani van de Blauwe Moskee weten. Zijn gebedshuis in Amsterdam-West houdt de deuren gesloten op de momenten dat er niet wordt gebeden. Moskeegangers kunnen wel bidden, maar dat zal gebeuren achter gesloten deuren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Uitgelicht

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.