Beeldengroep van Mathieu Klomp vult ’kansen-etalage’ Singer Laren

Beeldengroep van Mathieu Klomp vult ’kansen-etalage’ Singer Laren
Holporum II van Mathieu Klomp krijgt een plekje in het ’Window of Opportunity’ van Singer.
© pr/Peter de Ronde
Laren

De nieuwe beeldengroep Holporum II van Mathieu Klomp vult vanaf volgende week het ’Window of Opportunity’ van Singer Laren.

De levensgrote beeldengroep krijgt een ere-plaatsje in Singer: voor het enorme panoramaraam van de theatervleugel. Daar is het een half jaar lang niet alleen (gratis) te bewonderen door bezoekers van Singer, maar ook door voorbijgangers. De prominente plek met maximale ’exposure’ is in het kader van het project ’Window of Opportunity’ gereserveerd voor jonge veelbelovende kunstenaars. Ieder half jaar, rond het moment waarop de klok wordt verzet, krijgt een andere jonge kunstenaar dit ere-plaatsje toebedeeld.

Klomp is de tweede kunstenaar die deze eer ten deel valt. Jimi Klein Bruinink beet in oktober het spits af met een lichtinstallatie. Dat werk wordt nu afgebroken om plaats te maken voor Holporum II, dat vanaf volgende week te zien is. Het project ’Window of Opportunity’ wordt door Singer mogelijk gemaakt in samenwerking met de Keep an Eye Foundation, een organisatie die jonge veelbelovende kunstenaars, designers, musici en andere creatieve talenten steunt door hen een springplank te bieden naar het grote publiek.

Mathieu Klomp studeerde in 2013 af aan de HKU in Utrecht en werd in datzelfde jaar genomineerd voor de HKU award. In 2014 won hij de Kunstliefdeprijs. Klomp maakt levensgrote beelden van gesmolten plastic. Twee jaar geleden exposeerde hij Holporum I in het Centraal Museum in Utrecht. Speciaal voor ’Window of Opportunity’ creëerde hij twee nieuwe beelden rondom dat eerste werk. Naar die mogelijkheid was hij al op zoek sinds hij in 2016 aan het Holporumproject begon. Het Singerraam bood die kans.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Keuze van de redactie