Ondanks aanhoudende knieproblemen wil Saddy de Koning van stoppen niks weten

Saddy de Koning plukt een bal uit de lucht in een wedstrijd tegen Zuidvogels.© Archieffoto

Peter Pos
Soest

Voor de winterstop haakte Saddy de Koning af vanwege een slepende knieblessure. De 34-jarige goalgetter van VVZ ’49 moest vrezen voor het einde van zijn voetbalcarrière.

Daar dacht hij zelf anders over. „Mijn meniscus en kruisband waren beschadigd. Daar hebben ze niets aan gedaan, alleen maar schoongemaakt”, vertelt De Koning na de 1-4 nederlaag tegen Jonathan, waardoor de Soesters de koppositie kwijtraakten. „Door weer te voetballen, loop ik het risico dat ik hem helemaal afscheur.”

Vlak voor rust maakte De Koning zijn rentree, nadat Steyn Boers met een blessure uitviel. Hij kon niet voorkomen dat VVZ kansloos verloor. „Ik had graag een goaltje meegepikt. Dat zat er niet in. Ik kreeg één kans, maar toen schatte ik de bal niet goed in. Dat kwam ook wel een beetje door de wind. Nee, daar ben ik niet heel erg ziek van. Ik ben vooral blij dat ik weer kan voetballen. De kans dat ik had moeten stoppen was aanwezig, maar ik kan het voetbal nog niet missen. Daarom ga ik door.”

Ver vooruitkijken doet de routinier niet, voorlopig wil hij van een afscheid nog niks weten. „Ik speel het seizoen nu uit en daarna zie ik het wel weer. Als die knie rustig blijft en niet telkens dik wordt, waarom zou ik dan stoppen? Mijn bovenbeenspieren zijn sterk genoeg. De afgelopen zes weken heb ik hard getraind. Volgens mij kan ik nog wel een paar jaartjes door.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal