Loosdrecht ziet TOV naderen in enerverende strijd tegen degradatie

Loosdrecht-trainer Roy Versluis zag zijn ploeg afzakken naar plek elf.© Archieffoto

Tweede klasse zaterdag

FC De Bilt en FC Delta Sports ’95 gaan uitmaken wie kampioen wordt in de tweede klasse B, zoveel is inmiddels wel duidelijk. Veel spannender is de strijd in de onderste regionen van de ranglijst.

Daarin deed TOV goede zaken door Benschop met 1-3 te verslaan. De Baarnaars klimmen daardoor over Lopik heen, terwijl de marge van vier punten op - de eveneens winnende - hekkensluiter Odysseus ’91 intact blijft.

TOV kwam in en tegen Benschop uitstekend voor de dag. Op aangeven van Erik Kool verzorgde Tim Suik de openingstreffer, waarna Rutger van der Molen de voorsprong nog voor de rust wist te verdubbelen. Ook in de tweede helft deelde de formatie van Henk van Zoeren de lakens uit. Suik gooide het duel definitief in het slot door de 0-3 te scoren, wederom op aangeven van Kool. Benschop redde in de slotfase nog wel de eer.

Loosdrecht won vorige week nog met 2-3 van TOV, maar incasseerde op eigen veld een pijnlijke nederlaag tegen FC Almere: 1-3.

De ploeg van Roy Versluis zakt daardoor naar de elfde plek op de ranglijst en heeft nog maar één puntje meer dan TOV. „We hebben echt een mooie ploeg, maar er komt soms ook wat meer bij kijken dan alleen goed voetballen”, baalde de trainer. Bij rust keek Loosdrecht al tegen een 0-2 achterstand aan. Meteen na de theepauze viel ook de 0-3. Khalid El Jebli bracht met een fraaie treffer de spanning nog enigszins terug in de wedstrijd, maar een beter resultaat zat er voor Loosdrecht niet meer in.

„Soms spelen we een prima wedstrijd, maar net zo vaak zakken we door de ondergrens”, concludeerde Versluis. „We zijn dit seizoen veel te wisselvallig, waardoor we ook niet af en toe een goede serie kunnen neerzetten. Op die manier blijven we bij de onderste ploegen staan, terwijl we daar in principe te veel kwaliteit voor zouden moeten hebben. Het wordt een spannend einde van de competitie.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal