Gooische verslaat Eindhoven eenvoudig en helpt Naarden in de strijd om degradatie

Gooische-speelster Duveke de Gaay en Naarden-speelster Yvette Eschauzier eerder dit seizoen.© Archieffoto

Stijn Keuris
Hockey

Gooische had weinig moeite met Eindhoven. Het werd uiteindelijk 5-0, maar de ban moest wel even gebroken worden. Pas vlak voor rust viel de eerste goal.

Die werd gemaakt door Nikki van den Brink, die later ook de 5-0 voor haar rekening nam. Floor Groepenhoff (2) en Marleen Wolters zorgden voor de andere goals. Keepster Daniëlle Hordijk had niet heel veel te doen, maar haalde vlak voor tijd wel knap een corner uit haar doel. „Voor een keeper is het belangrijk om de nul te houden”, zegt ze. „Ook al sta je met vijf goals verschil voor, ik probeer mijn doel altijd schoon te houden.” Hordijk vond het een terechte uitslag. „We hebben lekker gespeeld vandaag.”

Gooische bewees competitiegenoot Naarden een dienst, aangezien Eindhoven met MEP de twee concurrenten in de degradatiestrijd zijn. Naarden zelf won niet van Ring Pass. Niet heel gek, de ploeg uit Delft staat derde en pakte in totaal 21 punten meer dan Naarden. Met de uitslag (1-3) viel te leven. Na een snelle achterstand maakte Yvette Eschauzier er met een strafbal zelfs nog 1-1 van. „Maar in de tweede helft waren ze beter”, geeft coach Axel Wessels toe. „We hebben geen cornergoals tegen gekregen, dat is een winstpunt. We hebben daar hard op getraind en het betaalt zich uit. We hebben onze rug gerecht na de grote nederlaag van vorige week. Al met al kan ik daar tevreden mee zijn.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal