Zuidvogels herpakt zich tegen FC Breukelen, Victoria gaat hard onderuit bij Argon

Zuidvogels-trainer Juan Fernandez Coto.© Archieffoto

Matthijs de Kruijff
Eerste klasse zaterdag

Middels een degelijke 0-2 zege op FC Breukelen heeft Zuidvogels het chagrijn van vorige week van zich af gespeeld.

De formatie van Juan Fernandez Coto was uit op revanche na de 1-4 thuisnederlaag tegen Argon en nam dat ook, ten koste van Breukelen. Zuidvogels kwam sterk uit de startblokken en kreeg al snel enkele opgelegde kansen via Pieter Koopman en Tim Horsmeier. Breukelen hield lang stand, maar moest vlak voor rust alsnog capituleren toen Koopman een voorzet van Jermain Heldoorn binnentikte. Ook in de tweede helft controleerden de bezoekers het duel. Breukelen probeerde wel aan te dringen, maar slaagde daar niet in. Het bood Horsmeier de kans de voorsprong te verdubbelen door een hoekschop van Gregory Schaken tot doelpunt te promoveren: 0-2. In de slotfase perste Breukelen er nog wel een slotoffensief uit, maar hield Zuidvogels relatief eenvoudig stand.

Victoria heeft het gelijkspel tegen Zwaluwen ’30 van vorige week geen passend vervolg weten te geven. Op bezoek bij Argon incasseerden de Hilversummers een pijnlijke nederlaag: 4-1.

„De vorige twee wedstrijden konden we goed meekomen, maar dat was nu absoluut niet het geval. Het was gewoon een kansloze nederlaag”, erkende Stijn van ’t Hooft. De trainer zag zijn ploeg slap van start gaan, met een vroege achterstand tot gevolg. Argon liep pas halverwege de tweede helft verder uit, maar deed dat toen ook in rap tempo. In een kwartier tijd kwam de thuisploeg drie keer tot scoren, waarna Kieran van der Werf de eer redde namens Victoria. De jonge verdediger luisterde zijn debuut zodoende op met een doelpunt. „Een leuk persoonlijk hoogtepunt voor hem natuurlijk”, zei Van ’t Hooft. Komend weekend komt Huizen op bezoek bij Victoria. „Het enige wat wij kunnen en moeten doen is onze sportieve plicht vervullen. Dat zullen we dan ook blijven doen”, besloot de trainer.

Meer nieuws uit Sport Regionaal