Hattrick van Bouwman tegen Sporting Almere bezorgt ’s Graveland de overwinning

’s Graveland-spits Ramon Bouwman scoorde een hattrick tegen Sporting Almere.© Archieffoto

Zondag vierde klasse

’s-Graveland heeft uit bij Sporting Almere met 1-5 gewonnen.

In de eerste helft maakten Roger Smit (in de rebound) en Tim Brug (een kopbal na een strakke voorzet) de doelpunten. De Almeerders scoorden vrijwel direct na rust de 1-2. Ramon Bouwman kreeg het daarna op zijn heupen. De spits maakte een hattrick, onder andere door twee geslaagde dribbels. „Ramon staat eigenlijk noodgedwongen in de spits, maar ik haal hem daar niet meer weg”, sprak trainer Ronald Heerschop vol lof. „Hij maakt een goede ontwikkeling door en is nog jong. Mooi voor de club.” Een ander mooi moment was het debuut van Stijn van Huisstede die inviel en twee assists gaf.

’s-Graveland staat momenteel op de vijfde plaats en trainer Heerschop drukt het stempel ’Best of the rest’ op zijn team. Promotie en degradatie liggen ver weg. De doelstelling dit seizoen? „De jongens moeten iedere week lekker voetballen.”

In dezelfde competitie werd de wedstrijd van Allen Weerbaar tegen DWSV afgelast nadat de scheidsrechter het veld had afgekeurd.

Vijfdeklasser Geinburgia speelde uit bij Nieuwegein met 2-2 gelijk. De uitslag zorgde voor gemengde gevoelens bij de Driemonders. Bij rust stond het namelijk 0-2 dankzij Elis Halep. Geinburgia kon uiteindelijk toch niet winnen. Na drie nederlagen schreef de ploeg van Peter van Buuren wel weer een punt bij. „Vooraf hadden we getekend voor een gelijkspel, maar na zo’n voorsprong is het jammer dat er niet meer inzat”, aldus de trainer. „Uiteindelijk was een punt terecht en zijn we blij dat we de trein weer een beetje op de rails hebben.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal