Hilversum profiteert niet van morsend Maarssen en moet de koppositie voorlopig delen

Hilversum-coach Karel Bonsink.© Archieffoto

Matthijs de Kruijff
Derde klasse zaterdag

De titelstrijd in de derde klasse C blijft onverminderd spannend. FC Hilversum liet zaterdagmiddag na te profiteren van de halve misstap van Maarssen.

AH ’78 bewees FC Hilversum een dienst door Maarssen op een 2-2 gelijkspel te houden, maar de ploeg van Karel Bonsink slaagde er voor eigen publiek niet in DESTO te verslaan: 1-1.

FC Hilversum en DESTO, dat vierde staat op de ranglijst, maakten er een boeiend voetbalgevecht van. Beide ploegen wilden vooruit voetballen, met een bijzonder interessante eerste helft tot gevolg. De bezoekers grepen al snel brutaal de leiding, maar konden daar niet lang van genieten. De in bloedvorm verkerende routinier Tonnie Cusell trok de score immers meteen weer gelijk. Nog voor rust leek Jerraynell van der Pol zijn ploeg op voorsprong te schieten, maar de treffer van de spits werd afgekeurd wegens buitenspel.

In de tweede helft namen beide ploegen de term voetbalgevecht ietwat te letterlijk op en zag de scheidsrechter zich genoodzaakt het duel even stil te leggen vanwege een opstootje. Na het uitdelen van een aantal gele kaarten kon de wedstrijd echter snel weer hervat worden. Gescoord werd er niet meer, al mikte Dave Huijmans zijn vrije trap in de slotfase nog wel op de kruising.

Door het gelijkspel blijft FC Hilversum de koppositie delen met Maarssen, dat een beter doelsaldo heeft. Ook Nita staat op 45 punten, maar die ploeg heeft een wedstrijd meer gespeeld. FC Hilversum krijgt concurrent Maarssen over twee weken op bezoek.

Meer nieuws uit Sport Regionaal