Uitstekend Eemboys vindt onverwacht de aansluiting met de subtop na een overwinning op OSO

Eemboys-trainer René Ribberink.© Archieffoto

Vierde klasse zaterdag

In 4F is Eemboys bezig aan een uitstekende opmars. Na de winterstop werd er slechts één keer verloren en dat was tegen koploper ’t Gooi. Afgelopen weekend moest OSO eraan geloven en boekte de Baarnaars hun vierde overwinning op een rij: 2-1.

Door de winst heeft de formatie van René Ribberink nu echt aansluiting gevonden bij de subtop van de ranglijst en dingt het, enigszins onverwacht, mee om een periodetitel.

De start was voor OSO dat al zeer snel op een 0-1 voorspring wist te komen dankzij een doelpunt van Ferhat Uysal. „We begonnen heel zwak. Daarna gingen we geforceerd op zoek naar de gelijkmaker”, zag Ribberink. Die viel uiteindelijk pas in de zestigste minuut door een van richting veranderd schot van Nick de Graaf. Niet veel later zorgde Michael van der Meer met een omstreden strafschop voor de winnende treffer. „We hebben heel veel kansen nodig. Dat is echt een probleem. Maar laten we vooral even genieten van waar we nu staan door de goede zaken die we hebben gedaan. Daar zijn we echt trots op. We verlengen hierdoor de spanning in de competitie”, concludeerde Ribberink.

OSO-trainer Ronald van der Sluis was van mening dat de gelukkigste had gewonnen. „We hadden wel een gelijkspel verdiend. Ik ben niet gauw teleurgesteld, maar na deze wedstrijd wel. We waren op zijn minst gelijkwaardig.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal