Moamedi maakt zijn honderdste voor Olympia ’25, Altius in de slotfase sterker dan Robinhood

Mo Moamedi scoorde zijn honderdste goal voor Olympia ’25.© Archieffoto

Derde klasse zaterdag

Olympia ’25 was voor eigen publiek duidelijk een maatje te groot voor Buitenboys: 3-1. Mo Moamedi was de gevierde man. De captain noteerde zijn honderdste doelpunt in het shirt van de Hilversummers.

„Een goede en volkomen terechte overwinning”, concludeerde Danny Wiersma. „We hebben bewezen dat de zeperd van vorige week (4-1 nederlaag tegen Amstelveen/Heemraad, red.) inderdaad een incident was.” De trainer zag zijn ploeg uit de startblokken schieten. Al na twaalf minuten opende Elias Mselmi de score, waarna Koen Bosboom de voorsprong verdubbelde. Hoewel Olympia in de eerste helft verzuimde verder uit te lopen zag Wiersma dat het goed was. „Het was een genot om naar te kijken. Ik heb in de rust dan ook niet veel gezegd.” In de tweede helft probeerde Buitenboys wel aan te dringen, maar slaagden de bezoekers daar nauwelijks in. Olympia bleef eenvoudig op de been en zag Moamedi het duel in het slot gooien. Met zijn honderdste treffer voor Olympia tekende de aanvoerder voor de 3-0. Diep in de blessuretijd redde Buitenboys nog wel de eer.

Ook buurman Altius boekte een ruime thuisoverwinning. De formatie van Herman Wallenburg was met 5-2 te sterk voor hekkensluiter Robinhood. Altius ging al snel met 3-0 aan de leiding dankzij treffers van Jordy Arp (2) en Bob Houtkooper. Vlak voor rust deed Robinhood iets terug en in de tweede helft scoorden de bezoekers de aansluitingstreffer. Daardoor keerde de spanning helemaal terug in de wedstrijd. „Zij kregen zelfs nog wat mogelijkheden op de gelijkmaker”, erkende Wallenburg. Zo ver kwam het echter niet, want in de slotfase nam Altius alsnog afstand. Invaller Joey McMahon besliste het duel uiteindelijk met twee treffers: 5-2. „Op zich hebben we terecht gewonnen, maar het had wel wat gemakkelijker gekund”, besloot Wallenburg.

AH ’78 hield titelkandidaat Maarssen knap op een gelijkspel: 2-2. De ploeg van Bertus van Effrink pakte zodoende een bonuspuntje en behield de ongeslagen status in 2019. „Niet onaardig. We zitten in een lekkere flow”, zei de trainer tevreden. AH greep al vroeg in de wedstrijd brutaal de leiding. Op aangeven van Khalid Hammouti verzorgde Ferhat Öztürk de openingstreffer. Maarssen moest in de achtervolging en deed dat ook, maar de Huizer thuisploeg haalde de rust met een voorsprong. In de tweede helft viel de gelijkmaker alsnog, waarna AH toch weer de leiding greep. Thomas van Middelkoop lobte de bal over de doelman van Maarssen, na wederom goed voorbereidend werk van Hammouti. Toch moest de thuisploeg in de slotfase genoegen nemen met een punt. „Gezien het spelbeeld is dat wel terecht”, gaf Van Effrink toe. „Maar met een beetje mazzel hadden we kunnen winnen.”

Laren ’99 boekte onder leiding van Walter Bout en Gert Willigenburg de eerste zege van 2019. Kockengen werd met 2-3 verslagen. Dat hadden de bezoekers voor een groot deel te danken aan Jordi Karssen, die het op zijn heupen had. De aanvaller schoot eerst nog op de paal, maar nam vervolgens zowel de 0-1 als de 0-2 voor zijn rekening. In de tweede helft leek Thomas Roest het duel in het slot te gooien door de 0-3 te scoren, maar weigerde Kockengen zich gewonnen te geven. De thuisploeg kwam terug tot 2-3 en kreeg in de zes minuten durende blessuretijd zelfs nog kansen op de gelijkmaker. Laren hield echter stand en boekte eindelijk weer eens een zege.

Meer nieuws uit Sport Regionaal