Eemdijk lacht voor de derde keer op rij na winst in zespuntenduel tegen De Dijk

Eemdijk-aanvaller Zakaria el Bennay (hier tegen VVOG).© Archieffoto

Jacob-Jan van de Groep
Derde divisie

Eemdijk heeft drie zeer kostbare punten gepakt in de strijd tegen degradatie. In Amsterdam won het met een miniem verschil van De Dijk: 0-1.

Met een grijns van oor tot oor liep Zakaria el Bennay over sportpark Schellingwoude. De aanvaller kroonde zich tot matchwinner door vlak voor rust de enige goal van het duel te maken. „’Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht’ mag straks zes keer aan in de kleedkamer”, glunderde El Bennay. De 21-jarige aanvaller, die afgelopen week bekendmaakte in eersteklasser NSC uit Nijkerk een nieuwe club te hebben gevonden, genoot zichtbaar van de felicitaties aan zijn adres. „Het moment van de goal was heel lekker, zo vlak voor rust. Ik anticipeer meestal bij de tweede paal op een afvallende bal, maar Zeger (Beukers, red.) gaf een loepzuivere voorzet. Ik raakte hem perfect, zelfs beter dan soms op de training”, grapte de sympathieke buitenspeler.

Ook trainer Ruud van de Geest was blij met de overwinning op De Dijk, de derde opeenvolgende zege in de derde divisie. „Het doel voor ons blijft om twee clubs onder ons te houden en ons te plaatsen voor de nacompetitie. Daar hebben wij door deze overwinning een goede stap in gezet, maar we moeten niet denken dat we er al zijn uiteraard.” De trainer predikt realisme bij de ’Diekers’, al geniet hij ook van de goede periode waar zijn ploeg in zit. „In het voetbal kan het over een maand weer helemaal anders zijn, maar je ziet wat een aantal overwinningen met een groep doet. De spelers staan weer met zelfvertrouwen op het veld, stralen ook weer echt iets uit en er wordt weer volop gelachen. De sfeer was altijd al goed, maar nu natuurlijk nog veel beter. Het valt nu allemaal op zijn plek, waar het in de eerste seizoenshelft vaak de andere kant opviel. Dat geluk moet je soms hebben.„In de eerste 22 wedstrijden van het seizoen pakte Eemdijk acht punten, waar het nu uit de laatste drie duels negen punten heeft vergaard. Ook SJC is weer binnen handbereik, waardoor Eemdijk zich in een betere uitgangspositie voor de nacompetitie kan spelen. „Het gat met de veilige veertiende plek is elf punten. Daar moeten wij voorlopig nog helemaal niet naar kijken. Zeg nooit nooit, maar nu kijken wij vooral nog naar beneden”, aldus Van de Geest.

Bij El Bennay is ook het plezier weer helemaal terug. „Het is tot nog toe mentaal een zwaar seizoen geweest, maar de lachende gezichten om je heen geven ook weer nieuwe energie. Hopelijk kunnen wij het onze reeks nog uitbouwen en voor de derde periode gaan. Nee, geintje, dit zespuntenduel moesten we winnen en dat hebben we gedaan. Volgende week thuis tegen Quick Boys.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal