Bruijntjes schiet uit zijn slof voor Tweemaal Zes, Huizen verder in de problemen bij Oranje Nassau

Tweemaal Zes-topscorer Randy Bruijntjes (hier in een wedstrijd tegen OVVO/De Kroon).© Archieffoto

Pim Lemmers
Korfbal

In de overgangsklasse C boekte Tweemaal Zes zaterdag een zeer belangrijke zege. Door de 34-29 winst op hekkensluiter Die Haghe is de ploeg uit Maartensdijk nu zeker van handhaving.

„Aanvallend hebben we uitstekend gespeeld, verdedigend was het een drama”, vond coach Arjen van Ginkel. TZ opende sterk. Al na tien minuten stond er een comfortabele 10-3 voorsprong op het scorebord. Halverwege leidde de thuisploeg met 19-14. In het tweede bedrijf kwam die voorsprong geen moment meer in gevaar. Met veertien doelpunten was Randy Bruijntjes topscorer. Matthias van Beest scoorde er vijf. Bij de dames trof Rianne Kruit viermaal doel.

Huizen verloor kansloos bij Oranje Nassau: 18-9. Daardoor is het opnieuw hekkensluiter in de derde klasse E. De ploeg van Hendrik Jongerden behaalde tot nu toe vijf punten uit twaalf wedstrijden, een punt minder dan Triaz en ESDO. „Ondanks het verlies heb ik toch goede hoop dat wij ons gaan handhaven”, aldus Jongerden.

In Amsterdam was tot 3-3 sprake van een gelijkopgaande wedstrijd. Vervolgens schakelde de thuisploeg een tandje bij. Dat leverde een 7-4 ruststand op. Na de pauze beleefden de bezoekers een sterke fase, waarin het de achterstand verkleinde: 8-7. De ervaring en bluf bij de thuisclub deden Huizen uiteindelijk de das om. Topscorer was Joyce Westland, die in totaal vijfmaal scoorde.

Meer nieuws uit Sport Regionaal