Koploper ’t Gooi begaat de eerste misstap na zestien ongeslagen wedstrijden.

Succestrainer van ’t Gooi Saïd Akchich (midden).© Archieffoto

Vierde klasse zaterdag

In de vierde klasse F is titelkandidaat ’t Gooi na zeventien wedstrijden dan toch geklopt en liep het tegen het eerste puntenverlies van het seizoen aan. Op eigen veld werd er een terechte nederlaag geleden tegen het laag geklasseerde VIOD Tienhoven: 1-2.

’t Gooi hoopte al op een ongeslagen kampioenschap, maar zag die droom door de nederlaag in duigen vallen. Tegelijkertijd moet ook erkend worden dat zestien ongeslagen wedstrijden al een prestatie van formaat is van de volledig gerenoveerde equipe van Saïd Akchich. Het ging voor de thuisploeg pas mis in het tweede bedrijf. ’t Gooi kwam nog op voorsprong door een benutte strafschop van middenvelder Bram Sleven. Dit was enkele minuten nadat Bizzul Mbowe met een rode kaart van het veld werd gestuurd. De bezoekers scoorden vervolgens twee keer, waardoor ’t Gooi tegen de eerste nederlaag van het seizoen aanliep.

Door de misstap van de koploper kon Baarn dichterbij komen, en die kans lieten de Baarnaars niet liggen. Op het eigen sportpark werd laagvlieger HVC volledig weggeblazen: 14-1. Door de winst werd het gat met de nummer één verkleind tot zeven punten, waarbij Baarn nog een wedstrijd tegoed heeft. „Het kan een bepaalde energie losmaken”, stelde Baarn-trainer Tom Gesgarz. „De hoop is een beetje terug, maar de kans dat wij ook een keer een off-day hebben, blijft aanwezig. Eerst moeten we maar eens de periodetitel pakken”, stelde Gesgarz, die over de partij tegen HVC duidelijk was. „Ik heb medelijden met de staf van HVC en hun keeper. Op een gegeven moment leek het alsof we tegen pionnen aan het spelen waren.” Manu Neto Gomes (7), Sjoerd Kruis (2), Yassin Asag-Gau (2), Marco Kaasjager, Tim Arends en Sven van Broeckhuysen troffen doel.

BVV ’31 heeft de smaak weer een beetje te pakken de laatste weken. Aan de teleurstellende reeks na de winterstop, waardoor de Blaricummers een vrije val maakten op de ranglijst, kwam afgelopen weekend een eind. Subtopper VOP werd met miniem verschil verslagen: 2-1. Het betekende de tweede overwinning op rij voor de ploeg van Bart Vos. Aansluiting met de subtop is er echter niet mee gevonden. „We zijn in ieder geval weer beter aan het voetballen. Ik kijk weer met wat plezier naar mijn team. Deze overwinning was nodig, want er komen lastige weken aan met potjes tegen ’t Gooi en Baarn”, stelde Vos. Jeffrey Mirrer scoorde voor rust. Vincent van der Vlist maakte de winnende treffer.

Ze zullen zich bij ASV ’65 weleens afvragen hoe een overwinning ook alweer voelt. De geplaagde ploeg van Youssef Bouali bewandelt wat dat betreft een lijdensweg dit seizoen waar geen eind aan lijkt te komen. Sinds de overstap naar het zaterdagvoetbal is de Ankeveense formatie nog altijd puntloos. KVVA was ditmaal met 8-1 te sterk. „Het schiet allemaal niet op. We blijven hopen op een puntje. Het is dat je niet kunt degraderen, anders waren we voor de winterstop al gedegradeerd”, zei Coach Youssef Bouali gekscherend. Youri Tol redde de eer.

Op bezoek bij het lager geklasseerde Zeeburgia trok De Vecht in de vierde klasse E met heel veel moeite de overwinning over de streep: 3-4. „Er zat eindelijk wat karakter in de ploeg”, zag coach Frank Spermon. „Dat heb ik lange tijd gemist. Eigenlijk hebben we dat elke week nodig. Dan zien we wel waar we dit seizoen eindigen. We zijn afhankelijk van de rest”, concludeerde Spermon. Voor De Vecht scoorden Nicky Boot (2), Bram Nomden en Kevin Hofland.

Op het eigen terrein kende FC Weesp een kansloze middag tegen de koploper Roda ’23: 1-8. De laatste twee weken vatten het seizoen van de Weespers in een notendop samen. Een ruime overwinning wordt opgevolgd door een forse verliespartij. Rick van der Burg scoorde de eretreffer voor Weesp.

Meer nieuws uit Sport Regionaal