Time-out voor plannen Stationsgebied Hilversum

Time-out voor plannen Stationsgebied Hilversum
Impressie van De Zeven Straatjes
© bureau De Zwarte Hond
Hilversum

Het het toekomstplan voor het Stationsgebied ’De Zeven Straatjes’ komt een maand later voor de raad. Wethouder Arno Scheepers heeft donderdagavond tijdens een drukbezochte commissievergadering ingestemd met uitstel.

De bedoeling was dat het toekomstplan ’De Zeven Straatjes’ volgende week in de raadsvergadering zou worden behandeld. Dan moest er een klap op worden gegeven. Uit de vragen en opmerkingen van de commissieleden en liefst elf insprekers heeft Scheepers er echter voor gekozen om een maand pas op de plaats te maken en zich te richten op de raadsvergadering van eind april.

De wethouder wil deze tijd gebruiken om nogmaals te kijken naar de zevende bouwlaag in de nieuwe hoogbouw van het plan. Daar is veel verzet tegen. Net als de bouwhoogte van de Koninginneweg aan de kant van het spoor. Ook wil hij onderzoeken of er plek is om daar kappen te maken op de gebouwen. Daarnaast wordt er verder gekeken naar het wandelpad op die plek en de parkeerplaatsen naast het spoor die dieper onder het maaiveld zijn gewenst.

Op al deze onderdelen wordt ook gekeken naar de financiële gevolgen voor het plan en de eventuele verandering in het tijdspad. Over een onderzoek naar de verbinding tussen Oost en West deed Scheepers nog geen toezegging. Dat gaat hij eerst overleggen met het college.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland