Nog 62 filialen meer van Intertoys dicht

Nog 62 filialen meer van Intertoys dicht
Opheffingsuitverkoop bij een filiaal van Intertoys. De Portugese investeerder Green Swan maakt met een deel van de winkels van de speelgoedketen een doorstart.
© ANP/Robin Utrecht
Amsterdam

Van de 286 Intertoys-winkels gaan er in totaal 153 dicht. Vorige week liet Green Swan, de Portugese speelgoedketen die het failliette Intertoys gaat overnemen, al weten dat er 91 winkels gaan sluiten. Daar komen er dus nog 62 bij.

Dat zijn niet allemaal winkels waarvan na een blik in de boeken door de nieuwe eigenaar werd getwijfeld aan de rentabiliteit.

,,Er zitten ook winkels bij in panden waarvan de verhuurder het contract niet wil verlengen. Om met andere mensen of een andere winkel erin verder te gaan’’, zegt een woordvoerder van Intertoys. In de winkels is tot half mei uitverkoop. Daarna valt het doek.

Naast de 286 winkels is er ook een honderdtal zaken van franchinsenemers. Onduidelijk is hoeveel daarvan meedoen aan de doorstart. Over de termijn waarop dat bekend wordt is nog niets te zeggen, aldus de woordvoerder.

Onder de 62 zijn winkels in Alkmaar, Baarn, Haarlem, Hillegom, Hoofddorp (Polderplein, Marktlaan was al eerder gemeld), Huizen, Muiden, Volendam-Havenhof (Volendam-De Stient was al eerder gemeld) en Zandvoort.

Dat behalve de hierboven genoemde winkels in Hoofdoorp en Volendam ook die in Anna Paulowna, Assendelft, Beverwijk, Den Helder, Enkhuizen, Hoorn, Lisse, Medemblik, Soest en Wormerveer gaan sluiten was ook al bekend.

Intertoys ontstond in 1976 en werd in 1993 gekocht door Blokker Holding. In 2016 voegde Blokker de ketens Toys XL en Bart Smit samen met Intertoys onder de naam van die laatste keten. Op 21 februari ging Intertoys failliet.

Lees ook: Deze 14 Noord-Hollandse Intertoys-vestigingen sluiten hun deuren

Meer nieuws uit Amsterdam

Keuze van de redactie