Hilversumse heldin redt drenkeling uit vijver raadhuis

Hilversumse heldin redt drenkeling uit vijver raadhuis
De vijver werd vorige week weer gevuld na een grote schoonmaakbeurt.
© foto studio kastermans
Hilversum

De Hilversumse Hester Eerden-Landa heeft donderdag een heldendaad verricht. Ze zag hoe een oudere man voorover in de vijver van het raadhuis viel, twijfelde geen moment en sprong zelf het water in om hem te redden.

Een paar uur later staat Eerden-Landa nog te trillen op haar benen. „Ik was aan het testen om live een video te delen op Facebook, in verband met de commissievergadering van vanavond over het Stationsgebied. Die wilde ik live uitzenden. Ik maakte mooie beelden van de regen in de vijver en van wethouder Wimar Jaeger die op een balkon van het raadhuis stond”, vertelt de Hilversumse over haar reddingsactie. „Toen hoorde ik ineens een plons. Ik stopte meteen met filmen en rende naar de man toe. Hij lag in het water en deed niets. Hij zwom niet. Ik ben er toen ingedoken.”

Ze heeft de man uit het water gehaald, terwijl Jaeger vanaf het balkon om hulp riep. Eerden-Landa belde een ambulance, die de man meenam. In het raadhuis kreeg ze droge kleding en kon ze opwarmen.

Haar telefoon heeft de reddingsactie niet overleefd. De Hilversumse haalt haar schouders daarover op. „Ik hoop vooral dat het goed komt met die meneer en dat andere mensen het ook doen als ze zoiets zien gebruiken. Maar ’shaky’ ben ik nog wel.” De video heeft ze overigens voor zichzelf gehouden. „Na de plons gaat het beeld meteen op zwart. Je ziet de man niet. Maar ik vind het niet zo netjes om dit te delen.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Keuze van de redactie