Kleine Noord-Hollandse derby tussen Jong Ajax en Jong AZ eindigt in een gelijkspel [video]

Kleine Noord-Hollandse derby tussen Jong Ajax en Jong AZ eindigt in een gelijkspel [video]
Dani de Wit voor de wedstrijd tegen Real Madrid. Tegen Jong AZ viel de Ajacied na 3 minuten uit.
© Foto AFP
Amsterdam

De derby tussen Jong Ajax en Jong AZ kende maandagavond geen winnaar. AZ kwam op voorsprong, maar vlak daarna konden de Amsterdammers gelijkmaken.

Voor Dani de Wit was de wedstrijd al na drie minuten klaar. De middenvelder uit Bovenkarspel blesseerde zich in een duel met Owen Wijndal aan zijn knie.

De aanvoerder van Ajax had een vleeswond die nog op De Toekomst gehecht moest worden. Een domper, want vorige week mocht de Noord-Hollander nog invallen tijdens de legendarische Champions-Leaguewedstrijd tegen Real Madrid.

Omdat Ajax enkele spelers miste die waren afgereisd naar Lyon voor de Uefa Youth League tegen Olympique, kreeg Mitchel Bakker uit Purmerend speeltijd als linksback. De defensie van de Amsterdammers had niet heel veel te doen; echte kansen kreeg AZ niet.

Bij de Alkmaarders maakte Rody de Boer zijn rentree. De keeper was vlak na zijn komst dit seizoen bij AZ geblesseerd geraakt. In zijn eerste duel sinds een half jaar had hij ook weinig te doen. Amsterdammer Dean Solomons was het dichtst bij een (eigen) doelpunt, zijn inzet raakte de lat van Ajax.

Pas in de tweede helft werd het een leuke wedstrijd. Jeremy Helmer bracht Jong AZ in de 65e minuut op voorsprong. De euforie duurde echter niet zo lang; Noa Lang, zeker niet de grootste van het veld, kopte een paar minuten later een voorzet van rechts onhoudbaar achter De Boer.

Zondag is de grote derby, dan in Alkmaar. Vrijdagavond speelt Jong AZ in Velsen-Zuid tegen Telstar.

Meer nieuws uit Ajax