SVM weet het net makkelijk te vinden, ’t Gooi heeft geen kind aan ASV ’65

SVM-trainer Kevin Ligtermoet© Archieffoto

Vierde klasse zaterdag

In 4F boekte SVM een eenvoudige zege op het laaggeklasseerde Patria. De bezoekers konden het de ploeg van Kevin Ligtermoet niet lastig maken: 6-2.

Over het algemeen scoren de Maartensdijkers er niet lustig op los, maar ditmaal werd het net gemakkelijk gevonden. „De wind speelde deze wedstrijd een grote rol uiteraard. Sommige fases van de westrijd lijkt het alsof we er geen zin in hebben. Ik ben blij dat het uiteindelijk goed is gegaan en we na de winterstop behoorlijk wat scoren”, aldus Ligtermoet. Mike de Kok (3), Frank van Brenk, Jordi van der Lee en Kevin Timman maakten de goals.

De trainerswissel bij SEC heeft voor een kleine opleving gezorgd zo lijkt het. Vorige week werd Cor Ruizendaal vervangen door het duo Antek Wojtkowski/Theo Altena en prompt wisten de Soesters sinds zeer lange tijd weer eens een wedstrijd winnend af te sluiten. Op eigen veld was SEC te sterk voor middenmoter Elinkwijk: 1-0. Tony Offringa maakte de enige treffer.

In vier F had titelkandidaat ’t Gooi een zeer makkelijke middag op bezoek bij nummer laatst ASV ’65. De geel-zwarten hoefden zich niet bovenmatig in te spannen voor een 0-6 overwinning. Zoals zo vaak nam topscorer Sercan Öztürk veel goals voor zijn rekening. De teller kwam op vier. Michael van de Schagt en Ismael Bazzahi namen de overige treffers voor hun rekening. „We hebben niet één kans gehad. ’t Gooi heeft echt een heel goede ploeg. Ik moet mijn complimenten aan hun geven dat ze het binnen één jaar zo goed voor elkaar hebben”, zei ASV ’65-trainer Youssef Bouali.

De partij van SV Baarn op bezoek bij VIOD Tienhoven werd na een half uur bij een 0-0 tussenstand gestaakt. De weersomstandigheden waren zo slecht, dat het niet meer veilig was om door te spelen. „De takken waaiden langs mijn hoofd en het veld over. Goede beslissing van de scheidsrechter om het te staken”, constateerde coach Tom Gesgarz.

In de lastige uitwedstrijd bij subtopper Cobu Boys kwam Eemboys uitstekend voor de dag. De Baarnaars hadden een overwinning nodig om aan te haken bij de subtop, zodat er in ieder geval nog ergens voor te spelen valt dit seizoen. Dat was niet voor dovemansoren gesproken voor de ploeg van René Ribberink: 2-4. „Na de winterstop zijn we aardig op weg met drie overwinningen op rij. Ik heb ook schitterende goals gezien. We hebben onze kans gegrepen”, concludeerde trainer René Ribberink. Jeffry Verhagen (2) en Roy van den Meiracker (2) scoorden.

BVV ’31 hield eindelijk weer eens een goed gevoel over aan een voetbalweekend. De Blaricummers boekten een simpele, maar niet hoogstaande zege op het laag geklasseerde HVC: 0-2. „Dit is weer even goed voor het moraal. We hadden echt weer eens een overwinning nodig, daar snakten we naar. Verder was het geen bijzondere wedstrijd. We doen onszelf weer tekort door het niet eerder te beslissen”, doelde trainer Bart Vos op het feit dat de twee goals van Vincent van der Vlist pas na rust werden gemaakt.

Ook De Vecht kende weer eens een fijne speelronde. Op eigen bodem werd het lager geklasseerde FC Amsterdam met gemak aan de kant geschoven: 4-1. „Het was meer zakelijk dan enerverend en eigenlijk niet echt hoogstaand”, constateerde De Vecht-trainer Frank Spermon. Kevin Hofland (2), Nigel van Ee en Wilco van der Meer troffen doel.

In de uitwedstrijd tegen nummer laatst Zuidoost United kon FC Weesp eens lekker aan het doelsaldo werken. De Weespers werd geen strobreed in de weg gelegd om de score flink op te voeren en dat deden ze dan ook: 1-9. Topscorer Rick van der Burg kon zijn hart ophalen, want die nam maar liefst acht goals voor zijn rekening. Daarmee kwam zijn seizoenstotaal op 28 goals. Alexander Fransen scoorde ook.

Meer nieuws uit Sport Regionaal