’Het afblazen van de City-Pier-City Loop is bij nader inzien een prima besluit’

Atlete Mirjam Koersen (hier deelnemend aan de Sylvestercross).© Archieffoto

Nico Vink
Hilversum

Mirjam Koersen, topatlete bij de masters 40+, stond pal achter de beslissing om de City-Pier-City Loop af te gelasten.

Windkracht 7, met windstoten tot wel honderd kilometer per uur, in combinatie met harde regen en een lage gevoelstemperatuur: de organisatie achtte het onverantwoord om de atleten af te schieten voor een halve marathon door Den Haag en langs de kust van Scheveningen.

„Is dit niet te voorbarig?”, vroeg de Hilversumse zich zondagochtend af toen ze het nieuws vernam, terwijl ze in de auto richting Rotterdam zat.

Daar wilde ze het parcours verkennen van de marathon die ze over vier weken in de Maasstad loopt.

„Maar nee, bij nader inzien was dit een prima besluit. Omdat dit pas mijn tweede marathon wordt, wil ik goed voorbereid zijn. Maar het was gewoon echt onverantwoord. De harde wind blies me tot stilstand.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In Rotterdam wil Koersen, die onlangs zilver won op de tien kilometer voor masters bij het NK in Schoorl, een tijd van rond de twee uur en 55 minuten neerzetten.

In Nijkerk werd wel ’gewoon’ gelopen. Camiel Kruiswijk won daar zaterdag een vijf kilometer op de weg, in een tijd van 17,17 minuten. BAV-clubgenoot Jaco Spiering werd derde.

Meer nieuws uit Sport Regionaal