Pijnlijk verlies voor SDO-vrouwen in titelstrijd, ’t Gooi onterecht ten onder

Zonder de geblesseerde Jennifer Neef (links) komt SDO lastig aan scoren.© Archieffoto

Vrouwenvoetbal

In de strijd om het kampioenschap van 1C hebben de vrouwen van SDO een flinke veer gelaten. In een letterlijk en figuurlijk stormachtig duel ging de ploeg van Richard Buisman zondag in eigen huis hard onderuit tegen de nummer voorlaatst, Limmen: 1-4.

In de beginfase was het voor beide clubs vooral wennen aan de harde wind die over sportpark De Kuil woei. Limmen ging beter om met de omstandigheden en nam via twee razendsnelle goals afstand. Nadat Buisman wegens commentaar op de leiding naar de tribune was verwezen, kwam een plots feller spelend SDO vlak voor de rust nog wel dichterbij via spits Demi Hemelaar, na een fraaie assist van Emily Poort.

In de tweede helft trok Limmen zich terug en bleef SDO drukken. Het scoren blijft zonder de geblesseerde Jennifer Neef echter een probleem. Limmen had daar geen enkele moeite mee en counterde scherp naar een - voor de Bussumers zeer teleurstellende - ruime overwinning.

Een dag eerder gingen de vrouwen van ’t Gooi strijdend ten onder bij de nummer drie van 1A, IJFC. In de eerste helft waren de windstoten en hagel in IJsselstein zo heftig dat de speelsters tien minuten moesten schuilen. Een sterker ’t Gooi had toen al een vroege achterstand weggewerkt via een rake kopbal van Claudia Broere en de middenmotor kreeg vervolgens grote kansen op een verdiende voorsprong. Om discutabele redenen werd een mooie kopbal van Britt Kettenburg afgekeurd. Na rust leek het een kwestie van tijd voordat ’t Gooi zou scoren. Het was echter IJFC dat aan een dwarrelend afstandsschot genoeg had om de drie punten - tegen de verhouding in - thuis te houden.

Meer nieuws uit Sport Regionaal