Zuidvogels-coach Juan Fernandez Coto rekent op ’zege’ in hoger beroep

Zuidvogels-trainer Juan Fernandez Coto.© Archieffoto

Met veel vertrouwen wacht Zuidvogels op de uitkomst van het hoger beroep naar aanleiding van de puntenaftrek die de club kreeg opgelegd door het opstellen van de ’geschorste’ Daryl Yngard.

In het uitduel met Zwaluwen ’30 kreeg de verdediger twee gele kaarten, maar de scheidsrechter van dienst registreerde er maar één op het wedstrijdformulier. En dus stelde Juan Fernandez Coto hem in de wedstrijd erop - uit bij Roda ’46 - ’gewoon’ op. „Daryl mocht spelen”, claimt Coto. „Er zijn acht voorwaarden waaraan een speler moet voldoen om speelgerechtigd te zijn en hij voldeed aan alle. Het protest komt bij Roda vandaan. Die club staat hoog en hoopt wellicht dat de wedstrijd wordt overgespeeld. Dat begrijp ik, maar het is onzin.”

Coto is ervan overtuigd dat Zuidvogels zijn punten terugkrijgt. „Het is een procedurefout, zoals onze advocaat uitvoerig uiteen heeft gezet. Mocht de KNVB blijven bij zijn standpunt, dan moet Zuidvogels wat mij betreft een geding aanspannen of er een civiele zaak van maken. Want wij hebben niets fout gedaan. Dat zal de bond moeten inzien.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal