BFC geeft voorsprong drie keer weg tegen veerkrachtig Benschop

BFC-trainer Karel Knaap.© Archieffoto

Matthijs de Kruijff
Tweede klasse zaterdag

BFC kwam op eigen veld tot drie keer toe op voorsprong, maar hield slechts een punt over aan het treffen met Benschop: 3-3.

Opvallend genoeg vielen alle doelpunten pas na rust. „De eerste helft was vrij saai”, blikte Karel Knaap terug. De trainer van BFC zag zijn formatie wel een paar keer gevaarlijk worden, maar niet tot scoren komen.

Dat was in de tweede helft wel anders. Jeroen Harsevoort verzorgde de openingstreffer, waarna Benschop vanaf de penaltystip op gelijke hoogte kwam. Harsevoort scoorde onmiddellijk zijn tweede doelpunt, maar opnieuw kwamen de bezoekers langszij. Vlak voor tijd leek Jostein Ohm de wedstrijd dan toch in het voordeel van BFC te beslissen toen de topscorer een toegewezen strafschop benutte. Het slotakkoord was echter voor Benschop, dat op de valreep voor de derde keer op gelijke hoogte kwam: 3-3.

„Het was een enerverende tweede helft. Als je drie keer op voorsprong komt, hoor je zo’n wedstrijd natuurlijk eigenlijk gewoon te winnen, maar gezien het spelbeeld kan ik wel leven met een gelijkspel”, concludeerde Knaap.

Meer nieuws uit Sport Regionaal