Te weinig wissels voor De Robben, rode kaart Leusink nekt HBW

Martijn van de Koppel (De Robben) zoekt het gaatje.© Foto Danielle van Coevoorden

Marcel Tabbers
Waterpolo

Een gebrek aan wisselspelers kostte de mannen van De Robben de volle winst tegen DZT ’62. De vrouwen van HBW (SG) moesten de punten aan PSV laten na een vreemd incident aan het begin van het duel.

Het 7-14 verlies van tweedeklasser De Robben was enigszins geflatteerd voor de ploeg uit Deurne. Na drie periodes stond het 6-9 op het scorebord in zwembad De Lieberg. „Dat we in die laatste kwart met 1-5 verliezen, geeft al aan dat we wissels tekort kwamen”, stelde trainer Hans Smits. De oud-international moest met de ’handrem erop’ spelen omdat vier spelers op scherp stonden. „Ik moet eerlijk bekennen dat er bij hen een paar goede schutters in het water lagen. Wij waren niet echt overtuigend in de duels die we aan moesten gaan. DZT was daarin veel feller. Maar ja, die hadden er meer op de reservebank zitten.”

Opmerkelijk

Het meest opmerkelijke moment in het duel tussen de vrouwen van HBW (SG) en PSV 8-16 was de rode kaart die speelster Marit Leusink kreeg halverwege de eerste periode. „Haar hand kwam tijdens een zwembeweging in de cap van haar tegenstander. Deze scheurde finaal in tweeën. De scheidsrechter zag hier een zware fout in en stuurde haar met een rode kaart het water uit”, liet trainer Martin van der Burg teleurgesteld weten. „Het nekte ons wel. Zeker omdat het vroeg in de wedstrijd was.”

Van der Burg wilde niet alles afwenden op de beslissing van de scheidsrechter. „We misten, net als in de dubbele confrontatie met ZV Haerlem, te veel kansen. De keepster van PSV had het niet lastig als we dan een keertje op doel knalden.”

Aanhaken

Na het eerste kwart was de stand (3-4) niet onoverkoombaar. Daarna namen de Eindhovensen definitief afstand. In de tweede periode scoorden Susan Vervat (2) en Lisanne Havekotte nog wel, maar PSV deed dat maar liefst zes keer. „Het aanhaken lukte gewoon niet, hoewel de wilskracht er wel was. PSV was de terechte winnaar.”

In de promotiepoule van de eerste klasse staat HBW laatste. Wellicht verdwijnen er drie punten vanwege het niet op komen dagen bij PSV. „Voorlopig staan ze er nog. Wie weet blijft dat zo”, grapte Van der Burg.

Meer nieuws uit Sport Regionaal