Selena Piek bezorgt Duinwijck de landstitel in pikante dubbel

Badmintonster Selena Piek© Archieffoto

Van onze verslaggever
Badminton

De Blaricumse Selena Piek heeft het Haarlemse Duinwijck prolongatie van de landstitel bezorgd. In een ware thriller werd het Haagse DKC zaterdag pas na een historische ’golden game’ bedwongen: 5-4.

Volgens het reglement moest die bij een 4-4 stand de winnaar uitwijzen. Beide coaches moesten tossen en vervolgens onderdelen wegstrepen die ze liever niet over wilden spelen. Uiteindelijk kwam het gemengd dubbel uit de hoge hoed, waarbij Duinwijck Piek met Jacco Arends - twee mondiale topspelers, die als de internationale kalender het toelaten graag blijven uitkomen voor de club - opnieuw kon inzetten.

Hun gezamenlijke optreden was ditmaal echter doorspekt van het nodige drama. De bond maakte onlangs een abrupt einde aan hun 14-jarige badmintonhuwelijk door Piek internationaal te koppelen aan Robin Tabeling (nota bene spelend voor DKC), omdat dat koppel meer kansen wordt toegedicht richting de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

Onverwachte meevaller voor Duinwijck was wel dat Tabeling zich wegens rugklachten op het laatst moest afmelden voor het gemengd dubbel. De mix werd toen een simpele 21-13, 21-8 prooi voor Piek en Arends

De 27-jarige Piek vond het fijn om weer met haar oude maatje te spelen. „Het voelt nog steeds heel vertrouwd, routine hebben we natuurlijk genoeg. Ik heb genoten van het vrouwendubbel en de drie games in de mix en ben ook heel blij voor Jacco.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal