Slap Hilversum wint toch weer, Laren ’99 pakt op het nippertje een punt

Olympia ’25-trainer Danny Wiersma zag zijn ploeg zaterdag met 4-1 onderuit gaan.© Archieffoto

Derde klasse zaterdag

FC Hilversum kwam op bezoek bij laagvlieger CTO ’70 bijzonder matig voor de dag, maar won wel: 1-2.

„Het was een heel slechte wedstrijd onder nog slechtere omstandigheden”, zuchtte Richard Lensen. De assistent-trainer van FC Hilversum zag de Amsterdamse thuisploeg de score openen, waarna Fernando Piqué vlak voor rust de gelijkmaker binnenschoot middels een fraaie vrije trap.

Ook in de tweede helft was het voetbal van de Hilversummers niet om over naar huis te schrijven, maar werd de overwinning op wilskracht alsnog over de streep getrokken. Alain Zaandam verzorgde de winnende treffer. „We hebben gewonnen, maar daar is ook alles mee gezegd”, besloot Lensen.

Laren ’99 bewees FC Hilversum een dienst door titelkandidaat Nita op een gelijkspel te houden: 1-1.

De formatie van interim-trainer Larbi Essabbar keek al na tien minuten tegen een achterstand aan. De jeugdige doelman Jeffrey Roest kon tevreden terugkijken op zijn debuut in de hoofdmacht, maar werd bij de openingstreffer kansloos gelaten. Toch werd Laren allesbehalve overklast door de bezoekers uit Nieuwer ter Aa. De thuisploeg kreeg nog voor de rust enkele serieuze kansen, maar moest tot de absolute slotfase wachten op de gelijkmaker. Bart Kaarsgaren beloonde het prima optreden van zijn ploeg door met een doffe schuiver alsnog een punt veilig te stellen.

Het Altius van Herman Wallenburg heeft een moeizame periode achter de rug, maar werkte tegen Buitenboys weer eens aan het zelfvertrouwen: 1-4. „Een volkomen verdiende overwinning”, stelde Wallenburg.

Buitenboys profiteerde halverwege de eerste helft van een slippertje in de Hilversumse defensie. Altius moest in de achtervolging en deed dat met succes, want op slag van rust tekende Bob Houtkooper voor de gelijkmaker. De aanvaller had het op zijn heupen, want meteen na de rust scoorde hij wederom. toen hij niet veel later ook nog eens zijn hattrick voltooide, brak het verzet van Buitenboys definitief. Het slotakkoord was aan Arno Calis, die zijn hoekschop met behulp van de wind in één keer in het doel krulde: 1-4. „Zaterdag treffen we de nummer laatst (Robinhood, red.), dan moeten we dit doorzetten”, zei Wallenburg.

Olympia ’25 liep op bezoek bij Amstelveen/Heemraad tegen een forse nederlaag aan: 4-1. Volgens Danny Wiersma was dat terecht. „Amstelveen ging beter met de weersomstandigheden om”, zag de trainer van de Hilversummers.

Met een door de wind gedragen pegel van afstand opende Koen Bosboom nog wel de score in het voordeel van Olympia ’25. Op slag van rust incasseerden de bezoekers echter op ongelukkige wijze de gelijkmaker, waarna Amstelveen/Heemraad in de tweede helft in rap tempo afstand nam. „Na de 3-1 was het klaar en konden we alleen nog maar proberen de schade te beperken”, erkende Wiersma.

AH ’78 en Desto kwamen onder barre omstandigheden niet tot scoren: 0-0. „Goed voetballen was echt onmogelijk”, baalde trainer Bertus van Effrink. De scheidsrechter legde het duel in de eerste helft twintig minuten stil vanwege de storm. In de tweede helft steeg het niveau van de wedstrijd enigszins en kreeg AH ’78 nog een aantal kansen om er met de overwinning vandoor te gaan. In de laatste minuut werd Thomas Middelkoop nog aangetikt in het strafschopgebied van Desto, maar bleef een strafschop uit.

Meer nieuws uit Sport Regionaal