’Grieperig’ Hilversum gelijk tegen concurrent Tempo Team, The Victory wint van Westa

Cosmin Stan wint drie keer voor Hilversum.© Archieffoto

Ron Hoogendam
Tafeltennis

De mannen van ProActief/TTV Hilversum koesteren na vier speelronden nog steeds de koppositie in de eerste divisie A, waarmee promotie naar de eredivisie kan worden afgedwongen.

In de confrontatie met concurrent Tempo Team bleef het gehavende team van coach Bert Olofsen steken op een gelijkspel: 5-5. Daags voor het treffen was het even slikken toen Nolan Schutz zich met griep afmeldde. En aangezien ook kopman Martin Khatchanov met dezelfde verschijnselen kampte - hij gaf wel (deels) acte de présence - kreeg de topper toch een andere lading.

Olofsen offerde zich op door in te vallen, maar dat bleek - zoals verwacht - geen succes. Cosmin Stan deed wat van hem verwacht werd: driemaal winnen. Eerst zegevierde hij in een leuk duel met 3-1 tegen de sterke John Scott, in de tweede partij was hij met dezelfde cijfers te sterk voor Yana Timina en in het slotduel rekende hij koeltjes af met Elwin Huiden. Tussendoor was hij met Khatchanov ook nog oppermachtig in het dubbelspel. Khatchanov won in de single nog wel van Huiden, maar moest het vervolgens in vijf games afleggen tegen Scott en kon het tegen Timina fysiek niet meer opbrengen en staakte de strijd. „Gezien de situatie waarin we verkeren zijn wij blij met dit resultaat”, aldus Olofsen, die met vertrouwen uitkijkt naar de topper tegen The Victory. „Als wij die pot met een kleine overwinning winnen, liggen we op schema voor het kampioenschap.

The Victory boekte zelf een degelijke 6-4 zege op het Limburgse Westa, dat daarmee zijn titelaspiraties lijkt op te geven. De Limburgers verschenen in Weesp immers al niet in de zwakste samenstelling. Al met al verkochten de Westa-jonkies hun huid duur. Met name Barry Berben, een van de grootste talenten van Nederland, bleek voor de thuisclub een lastige horde. Dat ondervond Hans den Blanken, zij het nipt in vier games. Gelukkig toonde kopman Arturs Reinholds zich weer scherp en legde met winst op Nicolas Arce de basis voor het succes.

Fjodor Rademaker trok de lijn door met winst op Jelle Moris. Een tegenvaller was de nederlaag in het dubbelspel, waardoor het 2-2 werd. Rademaker gaf zijn ploeg voor de pauze echter weer een zetje in de rug, met winst op Arce. Na de pauze waren het Reinholds (3-2 tegen Berben en 3-0 tegen Moris) en Den Blanken (3-0 tegen Arce) die de score naar zes punten tilden. Komende zaterdag ontvangt de nummer drie in het eigen Leeuwenhuis in Weesp dus Hilversum, dat nu acht punten voorsprong heeft.

Meer nieuws uit Sport Regionaal