Adelaars wint met speels gemak van Legmeervogels in duel zonder druk

Adelaars aan de bal (hier tegen Al-Andalus)© Archieffoto

Matthijs de Kruijff
Zaalvoetbal

Adelaars speelt nergens meer om en kan daardoor volgens coach Paul Nagtegaal ’lekker vrijuit voetballen’. Dat pakte op bezoek bij Legmeervogels goed uit, want de hekkensluiter werd met 1-5 aan de kant geschoven.

Adelaars trakteerde Legmeervogels daarmee op de grootste thuisnederlaag tot dusver. De formatie van Nagtegaal was duidelijk een maatje te groot voor de thuisploeg. Bij rust ging Adelaars met 1-2 aan de leiding, waarna in de tweede helft pas echt afstand werd genomen. Hedwiges Maduro scoorde tweemaal, terwijl ook Garrett Jones, Irving Liesdek en Ferry de Bruijn een doelpuntje meepikten.

Met nog vier competitiewedstrijden te gaan, staat Adelaars in een soort niemandsland op de ranglijst. De voorsprong op nummer acht Al-Andalus bedraagt liefst dertien punten. „Ja, ongelooflijk”, lachte Nagtegaal. „Dat bewijst dus wel dat we een degelijke hoofdklasser zijn.”

1461 Soest was met 5-3 te sterk voor Al-Andalus. De Soesters kwamen goed uit de startblokken en gingen al snel met 2-0 aan de leiding dankzij treffers van Jorney Kappenberg en Ali Kerez. Al-Andalus knokte zich terug tot 2-2, waarna Ali Coban de thuisploeg weer op voorsprong schoot. In de tweede helft kwamen ook Semih Canik en Samir Majait tot scoren, waarna Al-Andalus de eindstand bepaalde op 5-3.

Coach Muhammed Kucuk zag het als een mooi opwarmertje voor de naderende nacompetitie. „We hebben nog een paar wedstrijden om ons daarop voor te bereiden.” De afgelopen twee jaar strandde 1461 Soest in de play-offs om promotie naar de topklasse. „Ik hoop dat het ons nu wel gaat lukken. We moeten tegen die tijd helemaal fit zijn”, besefte Kucuk.

Meer nieuws uit Sport Regionaal