Een zege op KCR glipt Tweemaal Zes uit de handen

Randy Bruijntjes aan de bal voor Tweemaal Zes.© Archieffoto

Pim Lemmers
Korfbal

In de overgangsklasse C deelde Tweemaal Zes de punten met KCR (26-26). Teleurstellend, want het team van Arjen van Ginkel ging in Ridderkerk vrijwel de gehele wedstrijd aan de de leiding.

Alleen in het begin werden de bezoekers uit Maartensdijk op achterstand gezet: 4-2. Matthias van Beest zorgde echter al snel voor evenwicht en zag TZ daarna tot aan de rust het heft in handen hebben: 15-17.

In het tweede bedrijf bleef TZ de bovenliggende partij, getuige tussenstanden van 15-18, 17-20 en 20-22. „Het lukte ons echter niet om in deze fase verder afstand te nemen”, baalde Van Ginkel. In de slotfase keerde de spanning terug: 23-23 en 25-25. Rianne Kruit scoorde vanuit een strafworp de 25-26, waarna KCR direct de 26-26 scoorde. Topscores bij TZ waren Randy Bruijntjes (7) Van Beest (6) en Geert Drost (5). Bij de dames scoorde Kruit viermaal.

Huizen boekte zaterdag de tweede seizoenszege. ESDO werd met 8-14 verslagen. „We hebben het verdedigend vandaag weer erg goed gedaan”, vond trainer-coach Hendrik Jongerden.

Met name voor rust gaf de derdeklasser (E) nauwelijks kansen weg, terwijl het zelf wel zesmaal wist te scoren: 1-6. Roelof Hogenbirk, Joyce Westland, Pim van Haaren en Milou Hardeman scoorden in die eerste helft. Ook na rust bleven de bezoekers constant de bovenliggende partij in Kockengen. Via 2-7 en 5-9 zegevierden de Huizers na een uur korfballen met 8-14. Van Haaren was met vier doelpunten op dreef bij Huizen, dat door de zege nu met vijf punten uit elf gespeelde wedstrijden op voorlaatste plaats staat. ESDO sluit met vier punten de rij.

Met nog drie speelrondes te gaan, moet zowel Tweemaal Zes als Huizen nog vol aan de bak om lijfsbehoud in hun afdeling te bewerkstelligen.

Meer nieuws uit Sport Regionaal