Eemdijk trekt Houdini-act door met een overwinning op Ajax

Clubtopscorer Yannick Bouw aan de bal (hier in een wedstrijd tegen SJC)© Archieffoto

Jacob-Jan van de Groep
Derde divisie

Eemdijk heeft voor de tweede keer op rij gewonnen in de derde divisie. Op eigen veld trok Eemdijk de lijn die het tegen Odin ’59 inzette door tegen Ajax, dat met een 5-3 nederlaag huiswaarts werd gestuurd.

Ondanks een tussentijds inhaalweekeinde wist de formatie van trainer Ruud van de Geest het goede gevoel vast te houden. „We dachten eerst dat het jammer was dat er een extra week rust tussen zat, maar dat heeft helemaal geen invloed op ons gehad. Het staat goed in deze 4-3-3-formatie en we voetballen weer met zelfvertrouwen. Dat is weer een heel fijn gevoel”, zegt David van de Groep. De middenvelder zette de thuisploeg met een prachtig afstandsschot op voorsprong. Daarna was het tijd voor Yannick Bouw. De aanvaller, die tegen Odin ’59 nog ontbrak wegens een disciplinaire schorsing naar aanleiding van zijn overstap naar VVSB, kopte in zes minuten tijd twee keer raak. „Heerlijk dat ik gelijk weer belangrijk kan zijn voor het team en dat we opnieuw hebben gewonnen. Daar ben ik blij mee”, vertelt de aanvaller.

„Dat het nu pas op zijn plek valt, is misschien laat, maar we hebben nog genoeg wedstrijden om punten te pakken. We krijgen volgende week De Dijk, ook SJC en Achilles ’29 volgen daarna nog. Het doel blijft de nacompetitie halen en als er nog meer in het vat zit, zou dat heel mooi zijn”, gaat de clubtopscorer verder.

Bouw maakte tegen de Amsterdammers zijn tiende en elfde treffer van het seizoen. „Ik wil minimaal vijftien goals maken. Dat moet haalbaar zijn met nog tien wedstrijden te gaan. We hebben nu het goede gevoel helemaal te pakken en dat moet vertrouwen geven voor het slot van de competitie.”

Van de Groep is het met de aanvaller eens. „Voor het duel met Odin ’59 zei aanvoerder Jan Pieter Hartog dat wij een Houdini-act zouden gaan opvoeren. Dat trekken wij nu door met deze overwinning en volgende week wacht De Dijk. Het ziet er weer een stuk rooskleuriger uit, al moeten we niet denken dat we er al zijn.”

Eemdijk kreeg tegen Ajax nog een aantal kansen om de score op te voeren, maar er was geen speler of supporter die daarom maalde. „Iedereen gunt het ons en het is fijn dat er weer wat te lachen valt nadat we zes wedstrijden op rij hebben verloren. We hebben laten zien waar wij toe in staat zijn. De Houdini-act is nog niet afgelopen”, aldus Bouw.

Meer nieuws uit Sport Regionaal