Naarden kansloos tegen koploper Leonidas, Gooische onderuit tegen Voordaan

Gooische-coach Dave Smolenaars© Archieffoto

Stijn Keuris
Hockey

Als je het hebt over een dag om snel te vergeten, dan zal men in Naarden de komende tijd 10 maart 2019 noemen. Alles zat tegen voor de damesploeg. In barre weersomstandigheden werd de wedstrijd tegen koploper Leonidas lang stilgelegd door een wegwaaiende goal. Op dat moment was de stand al 4-0.

De grote angst van coach Axel Wessels was dat het duel gestaakt zou worden. Dat zou betekenen dat de reis naar Rotterdam ergens dit seizoen nog eens gemaakt zou moeten worden, om met die stand de rest van de wedstrijd nog uit te spelen. Gelukkig werd de goal uiteindelijk vastgezet, maar dat betekende ook dat Leonidas uiteindelijk kon uitlopen naar 8-0.

„Zij gaan lachend kampioen worden”, zegt Wessels. „Wij staan laatste en hoeven dit niet te winnen. We hebben open en aanvallend gespeeld. Als we ons gaan ingraven leren we niets voor de wedstrijden waar we wel punten moeten pakken.” Toch moet ook Wessels toegeven dat de nederlaag wel erg groot was. „Met acht goals verschil verliezen is nooit leuk.”

Competitiegenoot Gooische ging ook met lege handen naar huis. Coach Dave Smolenaars zag zijn ploeg met 1-0 verliezen van Voordaan. „Ze waren voor rust beter aan de bal. Na rust hebben we genoeg kansen gehad, ik denk dat we wel zeven strafcorners mochten nemen. Dit was zo’n wedstrijd waar je niet achter had moeten komen. Die zitten er ook tussen.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal