Huizen herpakt zich na mindere reeks, Sovoco verliest in vijf sets

Yara van Keeken (Huizen) in strijd met het VCN-blok.© Foto Danielle van Coevorden

Koen Pronk
Volleybal

Na drie ronden zonder punten hebben de vrouwen van Huizen zich herpakt. Nadat drie keer op rij met 3-0 werd verloren, won de Huizense ploeg nu met dezelfde cijfers van VCN.

„We hebben de wedstrijd in alle opzichten gedomineerd”, zei Huizen-trainer Ali Moghaddasian. „Het was een echte teamprestatie, iedere speelster deed wat ze moest doen.”

Een opluchting voor de Huizensen, want na een aardige reeks prestaties in januari was februari een maand om snel te vergeten. „Die nederlagen hebben we wel geleden tegen goede tegenstanders, dus ik heb het geloof en vertrouwen in mijn ploeg altijd gehouden”, aldus Moghaddasian.

De trainer wijst op een combinatie van blessureleed en brute pech als verklaring voor de tegenvallende resultaten in de topdivisie van de afgelopen tijd. „Soms zit het mee en soms zit het tegen, maar tegen VCN klopte gewoon alles. We pakten bijvoorbeeld veel punten met de service van Daniëlla de Hooge. Dat was een ontzettend belangrijk wapen voor ons”, zei Moghaddasian.

Ook aan de zijkanten vormde VCN geen bedreiging voor de Huizense ploeg omdat Famke Boonstra goed in wedstrijd zat. Kortom, er viel weinig aan te merken op het vertoonde Huizense spel. „We hebben een kans gekregen en die hebben we vandaag gepakt”, vat Moghaddasian samen.

De mannen van Sovoco verloren de uitwedstrijd tegen Olhaco in de Eerste divisie in vijf sets.

De Soestenaren begonnen de wedstrijd niet goed. Door een gebrek aan concentratie liep het team van trainer Brad Taylor in de eerste set snel tegen een flinke achterstand aan. „Er zat een groot verschil tussen het begin en het einde van de eerste set”, aldus Taylor. De achterstand werd nog bijna goedgemaakt maar uiteindelijk ging de eerste set met 25-23 verloren.

„De tweede en derde set wonnen we vrij eenvoudig. Maar we hebben een beperkte selectie vanwege een aantal blessures. Daardoor hebben we soms moeite om het hoge niveau een hele wedstrijd vol te houden”, verklaarde Taylor. De vierde en vijfde set was dan ook voor Olhaco.

De mannen van Huizen wonnen in de Tweede divisie met 3-1 van VCN. De titel blijft in zicht

Meer nieuws uit Sport Regionaal