Sterk spelend BZC ’13 wint van OSO in sportieve ’burenclash’

Verliezend Oso-coach Ronald van der Sluis© Archieffoto

Vierde klasse zaterdag

In 4F draait BZC ’13 een toch wel zeer opmerkelijk seizoen. De verwachtingen waren, na alle spelersmutaties van afgelopen zomer, zeer laag, aangezien de Hilversummers een wel heel smalle selectie overhielden na de transferperiode.

Onder leiding van Henk Puijk draait de ploeg echter een uitstekend seizoen. Na de winterstop heeft BZC zelfs nog geen wedstrijd verloren. Ook tegen buurman OSO werd een degelijke overwinning behaald in wat doorgaans een ’heet’ potje is: 1-3.

Door de winst stijgt BZC naar plek vijf op de ranglijst. „Het gaat echt hartstikke goed. Het is hier en daar wat schuiven, maar dat wisten we van tevoren. De teamgeest is perfect en daar moeten wij het ook van hebben. Anders kunnen we ook echt van iedereen verliezen hoor”, stelde Puijk, die zag dat zijn ploeg op 0-1 kwam door Kelvin van der Veen. „Na rust is het een kwartier gelijkwaardig geweest in een trouwens sportieve wedstrijd. Na de gelijkmaker pakten we het goed op en hebben we meer dan verdiend gewonnen.” Jaap de Swart en Mo Rotbi troffen ook doel.

„Ik vond het van beide kanten een gigantisch slechte wedstrijd”, zei OSO-coach Ronald van der Sluis. „De ploeg die beter met de kansen omging heeft gewonnen. Ze waren effectiever en hebben daarom verdiend drie punten gepakt.” Voor de thuisploeg scoorde Reza Navadeh.

Meer nieuws uit Sport Regionaal